Acordul de cooperare dintre Erste Group (Erste) şi Vienna Insurance Group (VIG), încheiat în urmă cu 10 ani, va fi extins până la finalul anului 2033, dezvoltarea acestui parteneriat strategic asigurând clienților un acces mai uşor la o gamă largă de produse şi la un portofoliu extins de servicii.

„Acest parteneriat este dedicat integral clienţilor noştri, cu scopul de a le oferi cele mai bune servicii. Ei ar trebui să poată alege dintr-o gamă completă de servicii financiare, atât în sucursalele noastre, cât şi online. De asemenea, ne concentrăm pe dezvoltarea de modele pentru produsele de asigurare care să fie cât mai flexibile şi care să poată fi adaptate uşor şi convenabil la situaţia personală a clientului”, a declarat Peter Bosek, membru al consiliului director Erste Group.

Vienna Insurance Group a identificat în principal potenţialul de extindere a businessului de asigurări de sănătate şi de asigurări generale prin intermediul Erste Group.

„Scopul nostru este să ne extindem focusul dincolo de sectorul asigurărilor de viaţă, care deţine în prezent o pondere dominantă, şi să ne orientăm spre obţinerea unei acoperiri complete, inclusiv asigurări de sănătate şi generale. Vrem să obţinem satisfacţia clienţilor prin servicii de înaltă calitate şi rezolvarea rapidă a solicitărilor. Acest lucru este legat de oferirea de produse bine concepute şi integrarea lor în campania de digitalizare a Erste Group. Partenerul nostru Erste a creat cea mai mare platformă bancară paneuropeană de pe piaţă, care a fost extrem de bine primită de clienţi”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Erste oferă deja produse de asigurare în Austria prin intermediul platformei sale George. Cele două grupuri partenere au agreat de asemenea să înfiinţeze un centru digital comun, în Republica Cehă.

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia. Până în prezent, VIG a colaborat cu Erste Group prin intermediul companiilor de bancassurance deţinute de VIG în şase ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia). În 2017, venitul total din prime în aceste ţări s-a ridicat la aproximativ 1,3 miliarde euro.

VIG este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări și are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproape 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider în Austria şi în pieţele ECE pe care activează.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu 47.000 de angajaţi, care deservesc peste 16,5 milioane de clienţi în peste 2.500 de agenţii din şapte ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia şi Slovacia). În primul trimestru 2018, Erste Group dispunea de active totale de 230 miliarde de euro și a raportat un profit net de 333 milioane de euro.