Furnizorul european de servicii de transport de persoane FlixBus a anunțat o nouă etapă de extindere a rețelei din România și lansează noi curse din zona de vest a țării spre Praga, Salzburg, Rosenheim și München.

Noile curse încep din 11 aprilie, dar pasageri își pot planifica deja călătoriile în aceste orașe, biletele fiind disponibile.

Autocarele vor opera noi curse directe spre capitala Cehiei din Timișoara și Arad. Astfel, pentru Timișoara, Praga devine cea de a treia capitală europeană cu o conexiune FlixBus directă, alături de Viena și Budapesta. Pasagerii din regiunea de vest a țării vor avea la dispoziție cinci curse pe săptămână pentru a călători direct spre Praga.

Tot din 11 aprilie, operatorul cu cea mai mare rețea de autocare pe distanțe lungi din Europa va introduce o cursă de noapte directă spre München, disponibilă pentru locuitorii din Lugoj, Arad și Timișoara.

Totodată, autocarele FlixBus vor opera cinci curse directe din vestul țării spre Salzburg, Rosenheim și München, săptămânal.

Din Arad se poate călători direct cu autocarele FlixBus spre orașe din Germania (cum ar fi Berlin, Frankfurt, Dortmund, Hamburg), Belgia (Bruxelles, Antwerp, Charleroi), Olanda (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht), Franța (Strasbourg, Bordeaux sau Marsilia) și Italia (Milano, Veneția sau Genova).

FlixBus oferă conexiuni directe din București spre 15 țări din Europa. Obiectul principal al operatorului de transport este să conecteze cât mai multe regiuni mici și mijlocii la rețeaua europeană.

„Suntem încântați să lansăm rute noi FlixBus din vestul României. Anul trecut, în sezonul de vară, Austria și Germania s-au numărat printre destinațiile favorite ale românilor. Extinderea rețelei FlixBus reflectă interesul crescut al pasagerilor pentru a aceste destinații”, a declarat Laszlo Arany, Managing Director Regional FlixBus.

Biletele pentru noile curse se pot achiziționa de pe site-ul FlixBus sau prin intermediul aplicației, precum și de la agențiile de turism partenere. FlixBus colaborează cu parteneri locali ce oferă bilete în peste 1.600 de puncte de vânzare în România.

FlixBus este un start-up lansat în Germania de antreprenorii Jochen Engert, André Schwämmlein și Daniel Krauss. În prezent, compania oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 350.000 de curse zilnice către 2.000 de destinații din 29 de țări. Anul trecut, FlixBus a transportat 40 milioane de pasageri.