foodpanda: Preparatele tradiționale românești, tot mai căutate de clienții care comandă online

Comenzile de preparate din bucătăria românească au crescut cu 120% în ultimul an, potrivit informațiilor furnizate de platforma de food ordering foodpanda, în topul preferințelor regăsindu-se ciorba de văcuță, urmată de cartofii țărănești, papanașii, clătitele cu dulceață și micii.

Din totalul comenzilor zilnice înregistrate pe foodpanda, lider al pieței de profil, circa 40% conțin preparate din bucătăria românească, arată compania deținută de grupul Delivery Hero, cu sediul în Berlin.

„Bucătăria românească ocupă o pondere semnificativă din totalul numărului de comenzi pe care le înregistrăm pe platformă, iar cererea pentru astfel de preparate este în continuă creștere. Observăm că mare parte dintre cele mai comandate preparate din această categorie sunt asemănătoare cu cele pe care le savuram în copilărie. Cei mai mulți dintre clienții noștri au un program încărcat, ce nu le oferă timpul necesar pregătirii acestor preparate, preferând astfel o comandă rapidă acasă sau la birou”, a declarat, într-un comunicat, Andreea Petrișor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Pe primul loc în topul orașelor în care se comandă online preparate românești se află București, urmat de Brașov, Pitești, Iași și Timișoara. În prezent, aproximativ 17% din totalul restaurantelor listate pe platforma foodpanda au specific tradițional românesc.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie a unei astfel de comenzi este de 60 lei. De asemenea, cei mai mulți dintre clienții foodpanda aleg să comande preparate din bucătăria românească în jurul prânzului, iar cele mai multe comenzi se înregistrează spre finalul săptămânii, în zilele de joi, vineri și sâmbătă. 

foodpanda.ro colaborează în prezent cu peste 1.500 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare și Brăila.

German
Citește articolul precedent:
Închide