Wienerberger România a anunțat numirea cu efect imediat a lui Iulian Mangalagiu, un manager cu mulți ani de experiență în domeniul materialelor de construcții, în poziția de Managing Director și purtător de cuvânt al board-ului. 

„Suntem foarte bucuroși să îl primim pe Iulian Mangalagiu în echipa noastră și suntem convinși că gândirea sa orientată spre succes, precum și calitățile sale de leader vor contribui la dezvoltarea, în continuare, a companiei noastre. Este, de asemenea, important să accentuăm încrederea noastră în puternica echipă de management din România, care pregătește o fundație solidă pentru creșterea accelerată a business-ului nostru în această țară. Alături de el, suntem perfect pregătiți să ne extindem poziția de leader în această piață și să devenim un furnizor de soluții integrate cu accent pe întregul exterior al clădirilor. “ a declarat Christof Domenig, CEO al Wienerberger Building Solutions.

Mangalagiu s-a retras în acest an din funcțiile de director general și membru în Consiliul de Administrație al Brikston, după o perioadă de 11 ani petrecută în cadrul companiei ieșene. Anterior, el a fost Business Unit Manager în cadrul Henkel România și Director de Marketing și Vânzări al Rigips România.

Noul Managing Director al Wienerberger România este inginer constructor și deține un Business EMBA, conferit de Asebuss si Universitatea Kennesaw din Georgia, SUA, precum și o diplomă de master în domeniul construcțiilor, obținută la Universitatea Tehnică de Construcții din București.

„Ca parte a acestei schimbări organizaționale, Corneliu Fecioru, Director Comercial al Wienerberger România, va părăsi această poziție, decizia fiind luată de comun acord. Wienerberger dorește să-și afirme aprecierea pentru Corneliu Fecioru, pentru realizările sale și pentru contribuția adusă companiei în România, pe durata celor 7 ani de lucru împreună cu Wienerberger”, se arată într-un comunicat al companiei.   

Grupul austriac Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi din lume, este prezent în România din anul 1998, având în portofoliu patru fabrici de cărămizi din ceramică.