Nume mari ale baletului vin în România pentru un spectacol unic, organizat de balerina, dedicat reginei Elisabeta a României.

Pe scenă vor urca mari balerini precum: Iana Salenko, prim-balerină la Staatsballett Berlin; Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, pentru prima dată pe o scenă din România după ce a câștigat premiul Olivier; Dinu Tămăzlăcaru, prim-balerin al Staatsballett Berlin; Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre, una dintre cele mai vechi case de operă și balet din Rusia; Marina Minoiu, balerină la Royal Danish Theatre.

Din distribuția Galei Carmen Sylva fac parte și Henry Dowden, demi-solist la English National Ballet, Robert Enache, prim-balerin al Operei Naționale din București, Rin Okuno, prim-balerină a Operei Naționale din București și Cristian Preda, balerin al Operei Naționale din București.

În cadrul galei vor avea loc momente de muzică live, cu participarea pianistei Ana Silvestru și a violonistului Rafael Butaru.

Gala de Balet Carmen Sylva este organizată de Asociatia Literati și de Alice Minoiu, balerină la Opera Națională din București. Vara aceasta, Alice Minoiu a dansat pe Arena din Verona, alături de celebrii Sergei Polunin și Alina Cojocaru, în spectacolul de balet „Romeo și Julieta”, în regia lui Johan Kobborg.

Biletele pot fi găsite la Casa de Bilete a Teatrului Național București, pe site-urile www.mystage.ro, www.iabilet.ro, în magazinele Flanco și în rețeaua iabilet.ro/rețea.