Retailerul german KiK Textilien, printre primii jucători în sectorul de retail din Germania, va deschide la finele primului trimestru al anului al doilea magazin din București în centrul comercial Liberty Center, administrat de compania de consultanță imobiliară JLL.

Magazinul este în curs de amenajare și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 600 mp, la parterul centrului, lângă magazinul InExtenso by Auchan.

„Strategia de dezvoltare a Liberty Center a presupus pe parcursul anului 2018 reorganizarea galeriei comerciale și atragerea de noi parteneri. Fiind singurul mall din sectorul 5, ne dorim să răspundem cât mai bine nevoilor clienților noștri și să le oferim un mix relevant de retaileri. Cu ajutorul KiK considerăm că vom începe să diversificăm și mai mult experiența de shopping a vizitatorilor noștri, mai ales prin elementul de noutate pe care retailerul îl aduce pe piața din București”, a declarat Corina Stamate, Center Manager, JLL România.

Anul 2018 a însemnat pentru Liberty Center unul de repoziționare în ceea ce privește mixul de chiriași, precum și de relocare a chiriașilor existenți. Astfel, s-au creat premisele ca, în acest an, centrul să fie relansat într-o manieră corectă, adaptată tot mai mult conceptului de proximitate, potrivit companiei de consultanță imobiliară.

Traficul centrului comercial a urcat cu 11% în 2018 față de anul 2017, iar vânzările chiriașilor au înregistrat de asemenea creșteri semnificative, cele mai importante fiind consemnate la nivelul zonei de food-court (aproximativ 20%).

Gradul de ocupare a centrului comercial în baza contractelor semnate este de 88%. Peste 5.000 mp sunt în curs de amenajare, urmând ca magazinele să fie operaționale până la sfârșitul anului, potrivit JLL.

KiK este unul dintre cei mai mari discounteri de modă din Germania și operează aproape 3.500 de magazine în Europa, dintre care 2.600 sunt în Germania. Brandul este prezent și în Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia și, din 2018, și în România.

Liberty Center este primul centru comercial modern din sud-vestul Bucureștiului, situat la doar 2 km față de Piața Unirii. Mall-ul acoperă un spațiu comercial de aproximativ 27.300 metri pătrați și beneficiază de peste 600 de locuri de parcare. Printre chiriași se numără: Altex, Sephora, Deichmann, CCC, Colin’s, Happy Gym, Happy Cinema, McDonald's, KFC, Springtime și alții. Managementul Liberty Center este gestionat de compania JLL România începând din noiembrie 2016.

Cu venituri anuale globale de 6,7 miliarde dolari, JLL activează în 80 de țări și înglobează circa 80.000 de angajați în întreaga lume.