Globalworth a luat un credit de 46 mil. euro de la BCR pentru dezvoltarea viitorului sediu Renault din România

Renault Bucharest Connected

Globalworth, cel mai important investitor pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est, a obținut un credit de finanțare de 46 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR), sumă ce va fi investită în dezvoltarea proiectului de birouri Renault Bucharest Connected.

„Renault Bucharest Connected este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le dezvoltăm în prezent, marcând prima noastră investiție în zona de vest a Bucureștiului și, mai ales, continuarea unui parteneriat pe termen lung cu Groupe Renault România. Iar sprijinul acordat de un investitor precum BCR în dezvoltarea acestuia reprezintă o recunoaștere extrem de importantă a calității clădirilor din portofoliul nostru și susține misiunea noastră de a ne consolida poziția în topul companiilor pe piața de birouri”, a declarat Mihai Zaharia, Director al Departamentului de Investiții și Piețe de Capital al Globalworth.

Renault Bucharest Connected, viitorul sediul al Groupe Renault România, se află în construcție, urmând să fie finalizat în prima parte a anului viitor. Structura clădirii a fost deja finalizată, fațadele sunt executate în proporție de 90% și se lucrează la finisajele interioare pentru o parte dintre etaje.

„Finanțarea acordată Globalworth se înscrie în strategia noastră de a ne implica în proiecte imobiliare foarte bine conturate, dezvoltate sustenabil de la nivel de plan, până în fază de implementare, așa cum este Renault Bucharest Connected. Suntem pregătiți să oferim susținere proiectelor strategice care pot contribui la impulsionarea economiei locale, cu un impact pozitiv pentru noile zone dezvoltate. Aș dori să mulțumesc partenerilor pentru implicarea noastră într-o nouă finanțare”, a declarat Cătălin Jalobă, Șef Departament Finanțări Imobiliare BCR.

Proiectul va avea o suprafață de 47.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A și va include și un showroom pentru vehiculele Groupe Renault România, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, dar și alte facilități, precum un restaurant și un cabinet medical.

Globalworth a fost asistat în finalizarea tranzacţiei pentru acordarea creditului de finanțare de casa de avocatură NNDKP, iar BCR de către WolfTheiss.

German
Citește articolul precedent:
Constructorul austriac PORR, antreprenor general al proiectului imobiliar Vox Vertical Village din Timișoara

Compania PORR Construct, deținută de grupul austriac PORR, va fi antreprenorul general al proiectului rezidențial Vox Vertical Village, dezvoltat în...

Închide