București, 25 Septembrie 2019 – GoTech World (eveniment denumit anterior Internet & Mobile World), în colaborare cu Telekom Romania, a lansat, pentru al doilea an la rând, o provocare către mediul antreprenorial IT & Tech din România.

Go StarTech este un program de accelerare care se adresează start-up-urilor din domeniul tech, cu un model de afaceri scalabil și o cifră de afaceri pe anul trecut de până la 200.000 Euro.

Perioada de înscriere s-a finalizat în 6 septembrie, iar în urma acesteia au fost acceptate 20 de start-up-uri tech. Acestea vor beneficia de un stand de expunere în cadrul evenimentului GoTech World, unde își vor putea prezenta soluțiile în fața celor 10.000 vizitatori de business pe 2 și 3 octombrie la Romexpo, în pavilionul B1 într-o zonă special amenajată pentru acestea care măsoară 230 mp.

7 dintre cele 20 de companii alese în cadrul programului Go StarTech își vor prezenta modelul de business, produsele și serviciile tech pe scena principală a evenimentului GoTech World, pe 3 octombrie, începând cu ora 10:45. Fiecare start-up va avea la dispoziție 5 minute pentru prezentare, aceasta fiind urmată de o sesiune de întrebări din partea juriului.

Partenerul principal al programului Go StarTech este Telekom Romania, o companie care susține inovația antreprenorilor aflaţi la început de drum. Prin filosofia sa de business și prin promisiunea #BUSINESSLIBER, Telekom Romania a schimbat radical piaţa serviciilor de telecomunicaţii oferite companiilor. Pentru Telekom Romania este normal să susţină digitalizarea business-urilor pentru ca acestea să se poată dezvolta într-un ritm accelerat.

Cele 7 de companii finaliste care își vor prezenta anul acesta conceptul și soluțiile în pitch-ul organizat pe scena principală a evenimentului GoTech World, sunt:

 • KINDERPEDIA – o soluție digitală interactivă care aduce împreună grădinițele/școlile, educatorii, profesorii și părinții pe aceeași platformă.
 • ESX – un sistem digital care centralizează, printr-un singur abonament, peste 75 de cluburi sportive și săli de fitness din România, oferind acces nelimitat utilizatorilor printr-o singură înscriere.
 • Druid Enterprise Chatbots – o platformă AI conversațională, care permite oricărei companii, indiferent de industrie, să creeze asistenți virtuali care să îmbunătățească productivitatea și să ofere experiențe personalizate pe mai multe canale.
 • Xvision – o aplicație de interpretare a analizelor cu raze X care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise ale imaginilor medicale, ajutând radiologii să fie mai exacți și mai eficienți în activitatea lor.
 • Zetta Cloud – o companie inovatoare de tehnologie axată pe furnizarea de soluții software dedicate înțelegerii automate a conținutului online utilizând inteligența artificială.
 • Neticle – unul din start-up-urile B2B SaaS cu cea mai rapidă creștere bazate în Ungaria, ce oferă soluții de analiză a textelor pentru companii din 9 țări din regiunea CEE.
 • FEMYO – dezvoltă un sistem digital de management al sănătății, adresat femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici, care are ca scop reducerea mortalității infantile și îmbunătățirea stării generale de sănătate a mamelor și a bebelușilor lor.

Pe lângă acestea, alte 13 inițiative antreprenoriale tech își vor prezenta soluțiile și serviciile în cadrul evenimentului GoTech World: Nummo Kids, ECOTREE, A Bug Tracer, OncoChain, Octavic PTS, Prepi, K-Book, I'm Fine, Smart EpiGenetX, Milluu, BAAM, Cyscale, CGArtefacts. Descrierile tuturor companiilor care au acceptat provocarea GoTech World pot fi descoperite pe website-ul evenimentului la secțiunea start-ups: gotech.world/startups

Juriul Go StarTech care a evaluat aplicațiile și care va desemna câștigătorul în urma pitch-ului este format din antreprenori și oameni de business din România:

 • Un reprezentant oficial din partea Telekom Romania
 • Delia Albu, Head of Application Development Department la ING Bank România
 • Adrian Enache, CEO la Angels Den Funding;
 • Claudia Jelea, IT/Tech, Data Protection & IP Lawyer la Jlaw;
 • Mihai Cima, Managing Partner la Universum Events.

Printre criteriile pe care aceștia le vor urmări la start-up-urile care vor susține pitch se numără: componența echipei, indici financiari, produsele sau serviciile și piața către care se adresează acestea. Câștigătorul competiției Go StarTech va fi anunțat în aceeași zi pe Main Stage și va beneficia de un premiu financiar de 2.000 de euro oferit de Telekom Romania.

GoTech World (anterior Internet & Mobile World), are loc pe 2-3 octombrie, la Romexpo, în Pavilionul B1 și propune un mix unic de soluții IT, business software, cloud, securitatea informației, dispozitive și soluții de digital marketing și e-commerce B2B și informații relevante oferit de către speakeri internaționali de renume, experți de la companii de top la nivel mondial.

Ediția de anul acesta a evenimentului vine cu o provocare pentru companiile din România: aceea de a adopta noile tehnologii și trenduri digitale într-un mod coerent, rațional, înglobându-le organic în strategia de business.

Participanții la ediția de anul acesta a evenimentului GoTech World vor putea descoperi și testa cele mai noi soluții IT și digitale de business vizitând cele peste 145 de standuri ale companiilor multinaționale și locale, pe o suprafață expozițională de 7.194 mp. De asemenea, aceștia vor afla know-how relevant și aplicabil de la cei peste 100 de speakeri locali și internaționali ce vor susține sesiuni pe cele 7 scene ale evenimentului și vor putea crea conexiuni și parteneriate business cu profesioniști din diverse domenii.

Accesul în cadrul evenimentului GoTech World se face prin înregistrarea online pe www.gotech.world. Echipele de 3-5 membri pot beneficia de discounturi de 5% și primesc gratuit 3 bilete Digital Starter, echipele de 6-10 persoane au discount-uri de 10% și primesc gratuit 6 bilete Digital Starter, iar la grupurile de peste 10 persoane, discounturile pot urca și până la 15%, primind și 8 bilete Digital Starter.

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale de comunicare:                       

www.gotech.world

Facebook.com/Facebook.com/GoTechWorld

Facebook Event - GoTech World 2019

Youtube - IMWorld is now go tech>world

 

Partenerii GoTech World:

ING Bank România  – Main Partner

Stage Partners:

NTT DATA România – Security Stage

Trencadis – IT Ops Stage

Orange Business Services – Digital & E-Commerce Stage

Cognizant Softvision – Java Stage

UiPath – .NET Stage

Waze – Martech Stage

Networking Partners:

Hewlett Packard Enterprise – IT Solutions

Transiris – Digital Marketing Solutions

Sponsorii GoTech World:

Fujitsu, Engie, certSIGN, Microsoft, Ubisoft, Enel X, SYSWIN Solutions, Konica Minolta, SoftOne, MoLoSo, Lidl Digital, Endava, DIGI, Happy Advertising, SEO Cupcake, White Image, E.ON România

Telekom Romania – Go StarTech Partner

VIVA Telecom - Internet Partner

Renault – Car Partner

KITE - Digital Partner

L’OR - Coffee Partner

foodpanda - Food Partner

IQOS - Experience Partner

Partener Media Center:

Adevărul Financiar

Parteneri media:

KISS FM, DIGI24, Business Review

Despre Universum Events

De peste 10 ani în industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate.

Sub umbrela UNIVERSUM au luat formă conceptele proprii și o divizie de evenimente personalizate: M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) și o divizie de Team Building care oferă un portofoliu cu peste 140 de activități și concepte, ambele divizii axate pe evenimente de amploare pentru clienți.

Compania este reprezentatul unic în România al celei mai mari licențe de team building din lume, Catalyst Global Team Building, oferind soluții pentru nevoile clienților și asigurând experiențe unice cu fiecare eveniment.

Concepte proprii:

GoTech World (anterior Internet & Mobile World), casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, cea mai amplă expo-conferință B2B dedicată soluțiilor IT și digitale din regiune;

Festivalul Bucharest Tech Week, ajuns la a patra ediție, mobilizează comunitatea tech din Capitală pentru a încuraja inovarea și adoptarea de noi tehnologii.

Târgul Imobiliarium, început în 2017 ca o alternativă la clasicele evenimente de real-estate, își propune să faciliteze procesul de căutare și achiziție a unui imobil, cu ajutorul tehnologiei VR. Dedicat sectorului rezidențial, proiectul reunește cel mai mare număr de ansambluri noi, ținând cont de experiența acestora și istoricul lor.

MyConnector, o platformă online dedicată evenimentelor, care operează accesul la evenimente, de la înregistrarea online până la accesul în eveniment.

Lagoo Snagov, locația proprie pentru organizarea evenimentelor atât corporate cât și private, ce se întinde pe o suprafață de 60.000 mp, în mijlocul naturii.