Gothaer: Numărul dosarelor de daună pentru locuințe, deschise în urma furtunilor, s-a dublat în primele nouă luni

Numărul dosarelor de daună deschise pe segmentul asigurărilor de locuințe, pentru pagube produse de furtună, s-a dublat în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2016, cea mai mare despăgubire ridicându-se la 60.000 lei, arată datele transmise de Gothaer Asigurări Reasigurări.

Evenimentele meteo înregistrate la 17 septembrie au plasat județul Timiș în fruntea clasamentului celor mai afectate zone afectate de furtună, aproape jumătate din dosarele avizate de subsidiara grupului german Gothaer fiind generate de acest eveniment.

Următorul în top este județul Cluj, cu 20% dintre dosarele avizate, arată compania.

„Datele reflectă dosarele deschise pe segmentul asigurărilor de proprietăţi, incluzând atât locuințe, clădiri comerciale, cât și culturi agricole”, potrivit sursei citate.

Pe segmentul agricol, la Gothaer au fost avizate în perioada menționată cu 37% mai puține dosare de daună, severitatea evenimentelor produse şi a despăgubirilor fiind însă cu 60% mai mare. Valoarea medie a despăgubirilor plătite pe segmentul agricol ca urmare a producerii riscului de furtună s-a ridicat la aproximativ 55.000 lei, cel mai mare eveniment produs ridicându-se însă la 1,2 milioane lei.

„Furtunile produc pagube de valori diferite culturilor agricole și locuințelor. La locuințe, cele mai frecvente pagube sunt înregistrate la acoperișuri și bunuri casabile (ferestre, pereți din cărămidă și/sau sticlă), în vreme ce culturile agricole pot fi – integral sau parţial, – afectate de furtună, pe suprafeţe sensibil mai mari. Pentru ambele forme observăm că s-au înregistrat severităţi din ce în ce mai mari, ceea ce conturează forța ridicată, mai agresivă a fenomenelor meteo înregistrate”, a declarat Alin Enescu, director daune în cadrul asiguratorului.

Durata medie de instrumentare, de la data avizării până la data plăţii, pentru dosarele deschise de Gothaer ca urmare a evenimentelor meteo din 17 septembrie în vestul și nord-vestul țării a fost de patru zile.

„Furtuna reprezintă un risc ce nu poate fi ignorat în România. Locuințe și terenuri agricole deopotrivă sunt extrem de vulnerabile în fața acestui fenomen atmosferic ce se poate manifesta oricând, cu o intensitate sau severitate deseori greu de estimat. Produsele de asigurare de la Gothaer sunt construite special pentru a reprezenta un sprijin în astfel de situații, acoperind nu doar cele mai importante riscuri la care clienţii pot fi expuşi, dar oferind şi sprijin imediat, atât prin plata rapidă, sau avans, în cazul în care complexitatea dosarului o impune, astfel încât clienții Gothaer să poată beneficia de ajutor imediat”, a adăugat Enescu.

Gothaer Asigurări Reasigurări a încheiat anul trecut cu prime brute subscrise de aproape 100 milioane lei, în creștere cu circa 20%.

German
Citește articolul precedent:
Sercin Giray este noul CFO al Bayer România, Bulgaria şi Republica Moldova

Sercin Giray a preluat la 1 septembrie funcția de director financiar al grupului german Bayer pentru operațiunile din România, Bulgaria...

Închide