Grupul austriac Leier are în derulare investiții de peste 25 mil. euro în România

Cristian Suciu (Director General Leier Rom), Mihaela Haidiner (Director General Leier Siceram), Adrian Minzat (Director General Leier Brikston)

Companiile din România ale grupului austriac Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții totale care depășesc 25 milioane euro.

Proiectele aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale grupului Leier din România.

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții la nivel național, Leier este prezent pe piața locală din 2006, când a deschis o fabrică în comuna Unirea, județul Alba. Ulterior, grupul a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

„Încă de la început, produsele noastre au beneficiat de un înalt standard calitativ, iar încrederea acordată de partenerii noștri ne-a motivat să continuăm pe aceeași linie și să identificăm constant soluții, noi produse și servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiții pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat, într-un comunicat, Cristian Suciu, Director General Leier Rom.

Potrivit acestuia, cele două investiții noi ale companiei sunt în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj.

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston. În 2018, Brikston a înregistrat o creștere de peste 6% a cifrei de afaceri, la 22 milioane de euro, acest rezultat fiind încă o dată depășit în 2019, împreună cu noua echipă de conducere.

„Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice și cărămizi ce are o rețea de distribuție cu acoperire națională în România și Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea și vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluții complete de construcție. Pentru a ne adapta la nevoile și cerințele pieței, derulăm în Iași o investiție într-o secție de produse din beton”, a afirmat Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston.

Grupul Leier și-a consolidat poziția strategică în piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a producătorului de țiglă și blocuri ceramice Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 milioane euro, în creștere cu 18% față de anul precedent.

„Alăturarea la Grupul Leier ne provoacă să ne antrenăm în fiecare zi pentru creșterea standardelor, dat fiind faptul că Leier este recunoscut ca un producător de top pe piața materialelor de construcții din Europa. Pe lângă vânzarea produselor Siceram, acordăm atenție întregului portofoliu de produse Leier. Suntem mândri să propunem o gamă extinsă de produse clienților noștri, în dorința de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere și respect reciproc. În marea familie Leier, un accent deosebit se acordă resursei umane, pregătirea profesională a acesteia fiind pentru fiecare companie un element cheie în obținerea succesului”, a spus Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Grupul Leier înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 milioane euro și este activ în șapte țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina), în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.

German
Citește articolul precedent:
Închide