Grupul elvețian Georg Fischer preia compania Eucasting Ro

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Georg Fischer din Elveția preia compania Eucasting Ro de la acționarii actuali, Federica Mapelli şi Elffe System din România.

Georg Fischer are ca obiect principal de activitate dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea de produse din fontă, metale feroase şi neferoase, produse din plastic, maşini şi echipamente, precum şi furnizarea de servicii conexe.

În România, elvețienii sunt deja prezenți printr-o filială care desfăşoară activităţi privind comerţul cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierărie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire. Printre activităţile secundare ale companiei se numără instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale, lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat.

Eucasting este specializată în turnarea metalelor neferoase uşoare și desfășoară activități legate de metalurgia aluminiului și turnarea altor metale neferoase.

Activitatea firmei este structurată pe mai multe paliere, respectiv producţia şi comercializarea de componente pentru motor, pentru centuri de siguranţă şi pentru echipamente de uz casnic şi industrial.

„Această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, arată instituția, într-un comunicat.

Autoritatea de concurenţă mai arată că va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

German
Citește articolul precedent:
Arbitraj
Arbitrajul – o oportunitate pentru mediul de afaceri

Conferința ”How to Build Trust in Institutional Arbitration”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), cu sprijinul...

Închide