Grupul elvețian Novartis susține sistemul de sănătate din România cu 480.000 de dolari

Grupul elvețian Novartis, prin diviziile Novartis Pharma, Novartis Oncology și Sandoz, a anunțat că susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 de dolari, pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Astfel, Societatea Națională de Cruce Roșie din România primește aproximativ 380.000 de dolari (1,7 milioane de lei), suma contribuind la instituirea unui fond de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale care sunt necesare în acest moment pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România.

Autoritățile din sistemul sanitar vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie, arată Novartis, într-un comunicat.

În plus, grupul susține cu o sumă totală de 50.000 de dolari (220.000 de lei) cinci spitale din București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești și Târgu Mureș, care tratează pacienți cu COVID-19, pentru a sprijini financiar achiziția unor echipamente de protecție, materiale, bunuri și echipamente medicale.

„Mulțumim Grupului Novartis în România pentru acest gest important de solidaritate. Ne bucurăm că în aceste momente dificile partenerii noștri dau dovadă de unitate, de implicare și mai ales de umanitate. Doar împreună vom înfrânge acest virus!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

De asemenea, grupul Novartis în România donează 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei naționale de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19, această cantitate acoperind tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Azitromicina este un medicament recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și face parte din unele combinații terapeutice care, în alte state, s-au dovedit a fi eficiente în tratamentele pentru COVID-19. Donația este posibilă cu sprijinul fabricii de la Târgu Mureș, care produce acest medicament, arată compania.

„Mă bucur că, împreună cu domnul profesor Alexandru Rafila, am reușit să obținem, prin donație, această cantitate de medicamente esențiale în spitalele de boli infecțioase și în alte unități medicale care tratează pacienți cu COVID-19. Ne confruntăm, în prezent, cu o nevoie continuă și în permanentă creștere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacienților spitalizați cu COVID-19. Apreciem gestul și mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a susține, prin această donație, tratamentul a 5.000 de pacienți cu boli cronice asociate COVID-19, care necesită azitromicină în combinații terapeutice care au dat deja rezultate”, a afirmat Profesor Dr. Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Această contribuție face parte dintr-un set de programe inițiate de Novartis ca răspuns la situația creată de pandemia de COVID-19 și este finanțată din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund. Prin acest fond, la nivel global, compania oferă subvenții pentru a sprijini initiațive din domeniul sănătății publice, concepute pentru a ajuta comunitățile să gestioneze provocările pe care le ridică această pandemie.

„Continuăm să ne respectăm angajamentul de a sprijini sistemul de sănătate, autoritățile și pacienții din România. Ne alăturăm efortului comun și oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritățile române să acopere nevoi urgente și de bază, pentru menținerea siguranței personalului medical din țară și pentru tratarea pacienților”, a spus Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis în România.

Sprijinul grupului Novartis în România face parte dintr-o serie de măsuri și inițiative ale companiei pentru a asigura menținerea sănătății și siguranței angajaților, cadrelor medicale și pacienților, precum și pentru a livra, fără întreruperi, medicamente către pacienți.

În România, grupul Novartis, prin cele trei divizii ale sale – Novartis Pharma, Novartis Oncology și Sandoz – este o companie farmaceutică de top, cu peste 650 de angajați.

Fabrica din Târgu Mureș produce medicamente pentru România și pentru alte 60 de țări din Europa, America de Nord și altele. Compania are un portofoliu vast de medicamente inovatoare, generice și biosimilare, care acoperă arii precum oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii și altele.

German
Citește articolul precedent:
Închide