Grupul Farmexim / Help Net are un nou Director General

Nikolay Kolev, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniile farmaceutic și financiar, a preluat la 1 februarie funcția de Director General al grupului Farmexim / Help Net, deținut de concernul german PHOENIX.

El îl înlocuiește în această poziție pe Sebastian Ring, care, după trei ani petrecuți în România, primește un nou rol în cadrul grupului PHOENIX, unde va coordona integrarea unei companii nou fuzionate.

„Perioada petrecută în România a fost una de permanentă dezvoltare și integrare pentru Grupul Farmexim/Help Net, cu un obiectiv ambițios de a deveni cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate și de a consolida poziția de facilitator între pacient și restul arhitecturii sanitare. Sunt mândru de ceea ce am realizat alături de echipa din România, iar rezultatele vorbesc de la sine: am deschis și integrat aproape 200 de farmacii în rețeaua Help Net, am lansat cu succes digitalizarea vânzărilor prin platforma helpnet.ro, am crescut și diversificat business-ul Farmexim într-un mod sustenabil, am conceput ample programe de servicii pentru rețeaua de farmacii independente partenere. Mulțumesc echipei din România pentru profesionalism, entuziasm și implicare”, a declarat Sebastian Ring.

Pe lângă poziția de director general al companiilor PHOENIX din România, Nikolay Kolev își va exercita în continuare rolul de director general și președinte al Consiliului de Administrație al PHOENIX Pharma Bulgaria.

„Mă alătur organizației din România cu mult entuziasm și motivația unui nou început. Preiau ștafeta unei companii prospere, cu baze solide și viziune puternică. Voi lucra în strânsă colaborare cu echipa locală pentru a ne atinge împreună obiectivele, dezvoltând în continuare business-ul și consolidând structura de rezistență pe care o reprezintă PHOENIX în sistemul de sănătate românesc. Mă voi dedica succesului nostru ca echipă, construind un viitor mai bun și mai sănătos pentru clienții și partenerii noștri”, a declarat Nikolay Kolev.

Anterior, el a ocupat diferite poziții cu responsabilități la nivel internațional în Actavis (TEVA) și a preluat conducerea în calitate de director general și președinte al Consiliului de Administrație într-o companie din domeniul investițiilor bancare pentru piețele din Bulgaria, Europa Centrală, Rusia și o parte din Asia. Din 2017 este director general și președinte al Consiliului de Administrație al PHOENIX Pharma Bulgaria și președintele Asociației Distribuitorilor Farmaceutici din Bulgaria.

Farmexim, importator și distribuitor de produse farmaceutice înfiinţat în 1990 în România, are 800 de angajaţi şi asigură acoperire naţională prin centrul logistic central de la Baloteşti şi cele 10 puncte de lucru din principalele oraşe ale ţării: Timişoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti şi Craiova.

Înfiinţată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanţuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unităţi deschise la nivel naţional şi aproximativ 2.500 de angajaţi.

Din 2018, distribuitorul de medicamente Farmexim și lanțul de farmacii Help Net fac parte din grupul german PHOENIX, lider european în servicii integrate de sănătate.

German
Citește articolul precedent:
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Capitalei

Kaufland a inaugurat miercuri, 26 ianuarie, un nou magazin în sectorul 4 al Capitalei, ajungând astfel la o rețea de...

Închide