Producătorul de materiale de construcții Holcim România a finalizat procesul de achiziție a două stații de betoane situate în vecinătatea municipiului Iași, rețeaua națională a companiei ajungând astfel la un total de 17 unități, care acoperă toate regiunile țării.

„Sub umbrela Strategiei noastre – Construim pentru viitor, investim constant în îmbunătățirea operațiunilor și în dezvoltarea de produse și soluții care să aducă un plus de valoare în proiectele clienților noștri. Suntem convinși că această achiziție ne va ajuta să venim în întâmpinarea nevoilor reale din piață și vom putea contribui la o dezvoltare durabilă și armonioasă a Iașiului. Astăzi am făcut un pas în plus pentru a ajuta Romania să construiască mai bine”, a declarat, într-un comunicat, Horia Adrian, CEO Holcim România.

Anterior semnării, tranzacția a fost aprobată  de autoritatea de concurență din România.

Cele două stații de betoane achiziționate au în prezent posibilitatea de a furniza betoane marca Holcim România în zona metropolitană Iași. De asemenea, acestea vor fi adăugate rețelei ClicBeton.ro, prima platformă online prin intermediul căreia constructorii sau persoanele fizice pot achiziționa beton online, cu livrare pe o rază de 60 km în jurul stațiilor de betoane ecologice ale companiei.

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 17 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman.

Holcim are aproximativ 800 angajați în România și este parte a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția) din anul 2015.