Holcim România achiziționează Somaco Grup Prefabricate

Horia Adrian,CEO Holcim Romania

Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, și compania de investiții Oresa au semnat contractul pentru achiziția integrală a Somaco Grup Prefabricate, specializat în producția de prefabricate din beton și BCA, tranzacția fiind supusă aprobărilor din partea autorității de concurență din România.

Holcim România activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Compania, care are aproximativ 800 angajați în România, își diversifică portofoliul de materiale de construcții prin preluarea Somaco.

„Holcim România investește constant în dezvoltarea produselor și soluțiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre – Construim pentru viitor 2022. În acest caz, ne propunem să achiziționăm Somaco, o afacere de succes, cu experiență și tradiție pe piața materialelor de construcții locală. Ne dorim să îi întâmpinăm în familia LafargeHolcim și, împreună, să ajutăm România să construiască mai bine prin livrarea de soluții durabile și diverse, menite să răspundă nevoilor reale ale clienților noștri”, a declarat, într-un comunicat, Horia Adrian, CEO Holcim România.

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania este furnizor de soluții prefabricate pentru structuri de clădiri industriale destinate activităților de producție, logistică și comerciale, precum și pentru proiecte de infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă și canalizare.

Somaco a raportat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 56 milioane euro și are aproximativ 750 de angajați. Firma a fost dezvoltată în urma investițiilor începute în 2008 de către compania de investiții Oresa, care a achiziționat cele șase fabrici în mai multe etape.

„Suntem mândri de modul în care am reușit, în parteneriat cu echipa de management, să creștem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea în portofoliul nostru, recunoscut acum ca un furnizor de top în soluții prefabricate din beton și un partener de încredere pentru marile firme de construcții din România”, a afirmat, la rândul său, Cornel Marian, Partner Oresa.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în 2015 prin fuziunea dintre Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția).

Oresa este o companie de investiții tip Private Equity, cu rădăcini suedeze, care activează în Romania din 1997.  

Holcim România a fost asistată în tranzacție de firma de avocatură Filip & Company și consultanții Mazars, iar Oresa a fost asistată de KPMG și firma de avocatură Popovici, Nițu, Stoica & Asociații.

German
Citește articolul precedent:
„Vitrina economică” a României va fi o casă europeană a culturii

În 2005, revista franceză  L’Expansion numea Timişoara - iar presa românească prelua citatul - „vitrina economică a României”. Francezii aveau...

Închide