Bogdan Dobre a preluat la 1 ianuarie funcția de CEO Holcim România & Market Head Moldova, în locul lui Horia Adrian, care a condus operațiunile locale ale producătorului de materiale de construcții în ultimii trei ani.

Cu o experiență de peste 20 de ani în poziții de management, Bogdan este alături de Holcim România încă din anul 2000, fiind unul dintre primii angajați ai companiei.

În tot acest timp, el a ocupat funcții precum cea de Director Comercial (2013-2020), de Director al Diviziei Betoane și Agregate (2011-2013), de Manager Național de Vânzări Ciment (2002-2011), contribuind decisiv la rezultatele companiei, precum și la dezvoltarea de noi oportunități de creștere și inovare a afacerilor Holcim în România.

Strategia pe care a propus-o și a implementat-o a permis crearea unor parteneriate solide și de durată între Holcim și clienții săi, arată compania.

„Mă bucură și, în același timp, mă responsabilizează faptul că preiau această funcție, după 20 de ani în care am construit împreună cu colegii mei un business performant. Îi mulțumesc lui Horia pentru tot ceea ce a realizat. Eforturile sale s-au concretizat într-un progres vizibil al operațiunilor Holcim atât la nivel local, cât și la nivel regional. Voi continua în direcția dezvoltării business-ului nostru din România și Moldova, adaptându-ne constant la provocările pieței materialelor de construcții, aflate în continuă transformare. În acest fel, vom putea răspunde în continuare nevoilor clienților noștri, oferind soluții performante și integrate”, a declarat, într-un comunicat, noul CEO al Holcim România & Market Head Moldova.

Dobre a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea de Tehnologie Chimică Organică și deține un EMBA în cadrul Tiffin University, SUA.

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, unde are în prezent aproximativ 800 de angajați. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge (Franța) și Holcim (Elveția) în 2015.

Grupul de companii sub umbrela Holcim România la nivel local include Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate și BCA), Geocycle România (pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare).