Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a extins magazinul din Sibiu cu aproximativ 3.500 mp, în urma unei investiții de 2,8 milioane de euro.

Investiția a vizat construirea unei zone de Drive-In pentru materiale de construcții și extinderea suprafeței exterioare destinate produselor de grădinărit.

„Am luat decizia de a investi în extinderea magazinului nostru din Sibiu deoarece ne-am dorit să venim în întâmpinarea clienților noștri locali cu o zonă specială de tip Drive-In, așa cum avem în toate celelalte magazine din țară. De asemenea, odată cu crearea acestui spațiu, am mărit și suprafața exterioară destinată produselor de grădină, dar și o parte din departamentele din interiorul magazinului”, a declarat, într-un comunicat, Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

În urma acestei investiții, suprafața magazinului din Sibiu a ajuns la circa 15.500 mp, comparativ cu circa 12.000 mp, cât a avut în momentul inaugurării sale, în octombrie 2015. Locația din Sibiu este amplasată pe un teren de circa 38.700 mp şi este împărţită în patru zone distincte, precum toate locaţiile Hornbach din România.

Potrivit reprezentantului companiei, investiția de 2,8 milioane de euro a fost alocată atât achiziției de teren suplimentar, în suprafață de 5.500 mp, cât și construcției zonei de Drive-In. Odată cu aceste schimbări, investiția totală în magazinul din Sibiu a ajuns la 14,8 milioane de euro.

„Extinderea magazinului Hornbach din Sibiu va avea un impact pozitiv și în business-ul companiei. Astfel, estimăm un avans cu aproximativ 15% al vânzărilor pentru grupele de lemn, plăci și prefabricate. De asemenea, pentru categoria de gresie și faianță mizăm pe un avans de circa 50% al vânzărilor”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

Fondat în anul 1877, grupul german Hornbach deține în prezent 160 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

German
Citește articolul precedent:
Închide