IKEA a demarat construcția celui de-al doilea magazin din România, o investiție de 86 milioane euro

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare IKEA a anunțat începerea lucrărilor de construcție a celui de-al doilea magazin din România, amplasat pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, investiția de 86 milioane euro urmând să fie finalizată anul viitor.

Al doilea magazin IKEA va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și un loc de joacă pentru copii.

Noul magazin, realizat printr-o investiție de 86 milioane euro (incluzând valoarea terenului), va comercializa 9.200 de produse de mobilier și accesorii, IKEA Pallady urmând să dubleze capacitatea retailerului de a prelua comenzi online pentru clienții din România.

„România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România”, a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE.

Următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt Timișoara, Brașov și Cluj, unde construcția depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructura existentă.

Termenul stabilit de companie pentru deschiderea noului magazin, care va avea peste 300 de angajați, este sfârșitul verii anului 2018.

IKEA a achiziționat terenul în iunie 2015, a depus documentația pentru un nou PUZ și a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. Constructorul a fost selectat în septembrie, autorizația finală de construcție fiind primită de la Primăria Sectorului 3 în octombrie.

Grupul IKEA, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni interioare, a deschis primul magazin din România acum 10 ani, în zona comercială Băneasa. În anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), IKEA România a înregistrat vânzări de 586 milioane lei, fără TVA, magazinul din Băneasa fiind vizitat de 3,3 milioane de persoane.

German
Citește articolul precedent:
Banca de Joburi
S-a dat startul! Banca de Joburi își extinde rețeaua de franciză

Sfârșitul anului 2017 vine cu noutăți importante pentru antreprenorii în căutarea unei afaceri de succes. Banca de Joburi își extinde...

Închide