IMMOFINANZ a cumpărat de la Banca Comercială Română (BCR) clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, amplasată pe Calea Victoriei, foarte aproape de centrul istoric al Bucureștiului, valoarea tranzacției ridicându-se la aproximativ 36 de milioane de euro.

Clădirea, cu o suprafață totală închiriabilă de circa 27.700 metri pătrați (după conversie), a fost sediul central BCR, până anul trecut.

„Acordul este un pas important pentru IMMOFINANZ în ceea ce privește consolidarea portofoliului de clădiri premium de birouri și a brandului inovator myhive în București. Economia României își va reveni rapid din declinul provocat de pandemie în 2020, urmând o perioadă de dezvoltare în următorii ani. Planul de renovare și transformare a clădirii de birouri într-o proprietate modernă, de calitate superioară, sustenabilă, adaptată conceptului premium myhive, caracterizat prin flexibilitate, va suplimenta spațiul public prin crearea unei terase verzi, care va deveni un punct de atracție pentru oraș și rezidenți”, a declarat, într-un comunicat transmis de IMMOFINANZ, Dietmar Reindl, COO al companiei.

Lucrările de renovare vor începe imediat după obținerea autorizațiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2024.

„Bucharest Financial Plaza joacă un rol important în dezvoltările urbane recente. Clădirea are o amplasare unică, în inima Bucureștiului și oferă acces la o mulțime de magazine, restaurante și activități de recreere. Ne bucurăm că am găsit în IMMOFINANZ un partener cu o experiență atât de vastă pe piața din România și capacitatea de a continua dezvoltarea acestei clădiri emblematice”, a afirmat Michael Werner, Real Estate Management Executive Director BCR.

IMMOFINANZ este un investitor pe piața din România de peste 17 ani. La 30 septembrie 2020, proprietățile din România aveau o valoare contabilă de 757,3 milioane euro, reprezentând 15,3% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investiții active include 13 proprietăți, o suprafață închiriabilă de circa 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 93,6%.

Cele mai importante proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice și cele două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BCR și-a mutat sediul în 2020, într-un spațiu cu o suprafață de 14.400 metri pătrați, localizat în Business Garden Bucharest.