Immofinanz vinde mai multe terenuri din portofoliul Adama

Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, a semnat contracte de vânzare pentru mai multe terenuri din portofoliul companiei rezidențiale Adama.

Două terenuri, din București (bulevardul Ghencea) și Voluntari (strada Erou Iancu Nicolae), au fost deja vândute, într-o tranzacție asistată de CBRE și Cushman&Wakefield Echinox.

Tranzacția pentru un alt teren, localizat în centrul Bucureștiului (strada Vasile Lascăr), se va finaliza în luna noiembrie.

Cele trei proprietăți au o suprafață totală de aproximativ 36.000 metri pătrați.

 „Aceste tranzacții reprezintă un pas natural în strategia noastră de a ne concentra pe proprietățile de retail și birouri, atât cele existente, cât și cele viitoare. Deși Adama deține un portofoliu extins de terenuri premium, credem că acestea sunt  potrivite în special pentru complexurile rezidențiale. Vom continua procesul de vânzare al proprietăților rămase care nu fac parte din businessul nostru de bază, cu scopul de a ne consolida afacerea”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations pentru Immofinanz România.

Alte terenuri, situate în București, cu o suprafață totală de 70.000 mp, sunt în proces de vânzare și vor fi tranzacționate în perioada următoare, potrivit companiei.

Principala activitate a grupului austriac este managementul și dezvoltarea de proprietăți. Immofinanz activează pe mai multe piețe europene, printre care și România, având un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde peste 240 de proprietăți.

German
Citește articolul precedent:
Subway vrea să deschidă 10 restaurante în România anul viitor

Lanțul american de restaurante cu servire rapidă Subway, lider la nivel mondial, intenționează să deschidă anul viitor zece unități noi...

Închide