Investițiile Continental din România au depășit 150 milioane de euro în 2020

Grupul german Continental a investit anul trecut peste 150 de milioane de euro în operațiunile sale din România, proiectele vizând, printre altele, lucrările la noua clădire de birouri a centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara, finalizarea lucrărilor la clădirea din Iași, punerea în aplicare a sistemului de trigenerare la fabrica de componente electronice din Timișoara și implementarea noului echipament pentru tratarea emisiilor la fabrica de anvelope din capitala Banatului.

Totodată, compania a alocat fonduri și pentru investiții în echipamente de ultimă generație în centrul de inginerie și fabrica de componente electronice din Sibiu și în fabricile ContiTech din țară (Carei, Nădab și Timișoara).

„Dezvoltarea de soluții tehnice inovatoare face parte din spiritul Continental, din cultura noastră organizațională. Industria automotive trece printr-o transformare ce determină o creștere tot mai accentuată a unei mobilități autonome, conectate, sigure și fără emisii. Activitățile din centrele R&D din România, axate pe software și sisteme, reușesc să aducă viitorul în fața noastră. La fel de importantă, misiunea unităților de producție, concentrată pe calitatea produselor fabricate și livrate clienților, contribuie din plin la o evoluție durabilă și sustenabilă a companiei”, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental avea, la finalul anului 2020, peste 20.100 de angajați în sediile sale din România. O treime dintre aceștia este reprezentată de ingineri și informaticieni.

„2020 a fost un an în care am transformat provocările determinate de schimbările din industrie și societate în oportunități prin întărirea eficienței, performanței și inovării, a diversificării gamei de produse și tehnologii. Astfel, am avansat considerabil în adoptarea modului de lucru de tip agil și digital, pe care ni l-am asumat la nivelul întregii companii. 2021 este un an în care trebuie să continuăm să vedem oportunitățile ce apar și să creștem afacerea”, a adăugat dr. von Albrichsfeld.

Activitățile pe care le desfășoară angajații din România vizează folosirea inteligenței artificiale și cybersecurity care contribuie la evoluția accentuată a sistemelor de conducere asistată și autonomă, precum și folosirea tehnologiilor de conectivitate, printr-o arhitectură a sistemelor ce oferă conducătorilor și pasagerilor auto noi experiențe de utilizare a vehiculelor.

„Pentru acest an, Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cea de anul trecut. În funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei automotive, compania va continua angajările în acest an în România”, precizează Continental.

Continental, o companie cu profil tehnologic fondată în 1871, dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Grupul a realizat în 2020 o cifră preliminară de afaceri de 37,7 miliarde de euro și are în prezent peste 235.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

În perioada 1999-2020, Continental a investit circa 2 miliarde de euro în activităţile din România. Pe plan local, grupul deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

German
Citește articolul precedent:
OMV Petrom contribuie cu 1,5 milioane de euro, pentru al doilea an, la cea mai mare campanie de împădurire cu finanțare privată – „România plantează pentru mâine”

► Campania se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și șase ONG-uri de mediu ► 2021: OMV...

Închide