Investițiile Continental din România s-au ridicat la 240 mil. euro în 2018

Grupul german Continental a investit anul trecut suma de 240 de milioane de euro în România, unde este prezent cu toate cele cinci divizii, fondurile fiind utilizate în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf.

În perioada 1999-2018, investițiile grupului pe plan local s-au ridicat la circa 1,6 miliarde euro. În România, Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

În 2018, Continental România a alocat peste 600.000 de euro pentru proiecte educaționale, renovarea de spitale sau centre medicale, susținerea de evenimente culturale, încurajarea mișcării și a sportului.

„Comunitățile în care sunt locațiile noastre însumează un milion de locuitori, o populație în creștere ceea ce determină și o circulație mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului. Toți ne dorim siguranță pe șosea, mobilitate, aer curat și locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orașele să își regândească traficul și sistemele de transport. Orașele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranța intersecțiilor) pentru a îmbunătăți traficul, pentru a reduce accidentele și emisiile CO2“, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

La finalul anului 2018, în centrele de inginerie și unitățile de producție din România lucrau peste 20.000 de angajați, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 a realizat anul trecut o cifră de afaceri preliminară de 44,4 miliarde de euro și are în prezent circa 244.000 de angajați.

German
Citește articolul precedent:
Knauf Insulation România și-a majorat afacerile cu 10% anul trecut, la peste 14 mil. euro

Knauf Insulation România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, și-a majorat cifra de afaceri cu...

Închide