IULIUS a început construcția Palas Campus la Iași, o investiție care depășește 120 mil. euro

Compania IULIUS a anunțat lansarea lucrărilor de construcție a proiectului Palas Campus, în Iași, printr-o investiție de peste 120 de milioane euro, care va fi finalizată în anul 2022.

Palas Campus reprezintă cea mai amplă investiție lansată în Iași în actualul context economico-social și cea mai mare de după inaugurarea din 2012 a primului proiect mixed-use din România, ansamblul Palas, realizat tot de compania IULIUS.

„Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în continuare plus-valoare comunității, atât din punct de vedere economic, cât și social. Avem încredere că, așa cum s-a întâmplat și în cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbană va continua să genereze oportunități pentru evoluția Iașului și să îl impună drept un oraș competitiv. Viziunea noastră este de a realiza mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi și atracții pentru comunitate, dar și cu un aport major în modernizarea infrastructurii orașului”, a declarat, într-un comunicat, Iulian Dascălu, președintele companiei IULIUS.

Palas Campus este dezvoltat într-o zonă centrală a Iașului, din imediata proximitate a ansamblului Palas. Cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, imobilul va fi desfășurat pe orizontală și va avea șase corpuri, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje.

„Va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafață, ajungând la peste 60.ooo mp închiriabili, și va consolida centrul orașului drept o destinație care susține evoluția antreprenoriatului local și a industriilor creative”, se arată în comunicatul IULIUS.

Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, proiectul va include spații de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, dar și o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali.

Palas Campus implică și investiții majore în infrastructura rutieră din zonă, care vor contribui la creșterea conectivității și accesibilității întregului areal. Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiție de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu încă 625 de spații și va face ca, în centrul orașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 locuri de garare.

Direcția de dezvoltare a noilor proiecte ale companiei IULIUS urmărește susținerea mobilității urbane, astfel că vor fi amenajate și piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar și circa 500 de spații pentru biciclete. Cu același scop va fi amenajată și o stație pentru mijloacele de transport în comun, conexiuni pietonale între centrul orașului și întregul areal, dar și facilități pentru automobilele electrice, arată compania.  

Palas Campus va include și o componentă „green” de peste 4.500 mp, o investiție de peste 1,4 milioane de euro în noi spații verzi, care vor include alei pietonale, arbori şi plante variate, dar și spații de recreere.

„Într-o etapă ulterioară, pentru restul amplasamentului din zonă, compania IULIUS va susține organizarea unui concurs internațional de urbanism și arhitectură, a cărui soluție privind o nouă clădire de birouri va fi integrată în proiect”, se spune în comunicat.

Investiția va genera peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcției și peste 5.000, după inaugurare.

Palas Iași reprezintă cea mai mare și mai dinamică destinație de business din afara Capitalei, care include șase clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 70.000 mp, în care își desfășoară activitatea peste 50 de companii și aproximativ 8.000 de angajați. Totodată, include Palas Mall și Palas Shopping Street cu peste 270 de magazine, un parc de peste 5 hectare, cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri, restaurante și cafenele tematice, cel mai mare food court din regiune, centru de evenimente cu cinci săli premium, amfiteatru în aer liber și numeroase facilități de entertainment.

Palas este principala atracție de shopping și petrecere a timpului liber din regiune și atrage anual peste 19 milioane de vizitatori.

German
Citește articolul precedent:
Închide