Jazz cu generozitate – Niko Leopold Quartet în concert la Bucureşti

Niko Leopold Quartet (Foto: Maria Frodl)

Star incontestabil al generaţiei sale, pianistul Nikolaus Leopold soseşte, în premieră, în România. „Niko Leopold Quartet featuring Bernie Galane” vor avea două apariţii complet diferite ca stil şi repertoriu, în cadrul unui concert la clubul de jazz Green Hours, pe 25 septembrie, ora 19.00, dar şi la Gala „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!”, ce va avea loc pe 26 septembrie, ora 18.30, la Teatrul Odeon, la iniţiativa Organizaţiei Umanitare Concordia.

Nikolaus (Niko) Leopold trăieşte între Austria şi Statele-Unite şi este unul dintre cei mai premiaţi tineri jazzmen-i austrieci, cu o carieră internaţională strălucită. Născut în 1985, el și-a descoperit de timpuriu pasiunea pentru muzică. Primul instrument studiat a fost violoncelul la Universitatea de Muzică şi Arte Performative din Viena, dar şi la Universitatea de Arte din Graz. Talentul pentru pian s-a revelat mai târziu, în timpul studiilor cu celebrul pianist austriac de jazz Reinhard Micko şi, apoi, la Conservatorul pentru Arte Performative din Amsterdam, pe care l-a absolvit în 2011. Nikolaus scrie compoziții și aranjamente diverse, în care îmbină influenţele muzicii clasice cu elementele ritmice și de improvizație ale jazz-ului. Compozitorii ruși, tradițiile şi folclorul din Spania, Europa de Est și regiunile balcanice au influențat major stilul lui Niko Leopold.

Cvartetul pe care îl conduce s-a format în 2011, cu ocazia unui turneu european. Cei patru instrumentişti împărtășesc aceeași direcție muzicală, totodată păstrându-şi şi punându-şi în valoare personalitatea unică. Ansamblul este prezent pe scene din întreaga Austrie, cât și din toată Europa.

La Bucureşti, „Niko Leopold Quartet featuring Bernie Galane” invită publicul roman la o seară de jazz clasic şi experimental pe 25 septembrie, ora 19.00, la Green Hours jazz & theater-café (Calea Victoriei 120).

Bilete, discounturi şi condiţii de participare aici – https://www.facebook.com/events/360631348147197/

Pe 26 septembrie, muzicienii conduşi de Nikolaus Leopold vor figura printre protagoniştii celei de-a 5-a ediții a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, găzduit de Teatrul Odeon din București, începând cu ora 18:30. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinul copiilor ocrotiți de Organizaţia Umanitară Concordia.

Alături de Niko Leopold Quartet, vor mai evolua Luiza Zan & Jazzpar Trio, Irina Păcurariu, dar şi copiii de care are grijă Concordia.

Valoarea unui bilet este de 100 lei și include participarea la eveniment, precum și un cocktail unde veți avea ocazia să întâlniți persoane publice și personalități din domeniul afacerilor și mass-media.

Companiile pot achiziționa unul dintre pachetele de sponsorizare Platinum, Gold, Silver și Bronze. Detalii despre pachete aici https://bit.ly/2J7mtI5

Mai multe detalii și rezervări bilete la: concert@concordia.org.ro | +40 730 003261.

https://www.facebook.com/events/339646860036504/

German
Citește articolul precedent:
Închide