JLL a reprezentat compania Rosti în închirierea spațiului unde va opera o nouă fabrică în România

Viorel Opaiț, business developer director JLL România

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat compania Rosti România, deținută de Rosti Group AB din Suedia, în închirirea a 11.300 metri pătrați de spații industriale în Păulești, lângă Ploiești, pentru o nouă capacitate de producție de mase plastice prin injecție pentru industria auto.

Spațiile, a căror construcție a fost deja începută, vor fi dezvoltate către operatorul belgian WDP.

Rosti a anunțat la finele anului trecut că vrea să își crească capacitatea de producție din România, prin construcția unei noi facilități de producție, finalizarea acesteia fiind programată pentru 2021.

„Ne bucurăm foarte mult să anunțăm concretizarea unui nou proiect de producție în România în aceste momente dificile. Tranzacția dovedește încă o dată rezistența și fundamentele sănătoase ale pieței industriale românești. Am văzut în ultimele luni noi companii interesate să dezvolte proiecte de producție în România și cred că este un moment bun în care putem profita de acest interes și să punem pe masă toate avantajele competitive pe care le oferim pentru a convinge investitorii că acesta este locul unde trebuie să fie”, a declarat, într-un comunicat, Viorel Opaiț, business developer director JLL România, care a reprezentat Rosti în tranzacție.

Departamentul industrial al JLL România a finalizat în acest an tranzacții cu spații industriale și de logistică totalizând aproape 150.000 metri pătrați, la nivelul întregii țări.

Potrivit JLL, stocul de spații industriale și logistice din România totaliza la finele lunii martie 4,66 milioane de metri pătrați și ar putea depăși pragul de 5 milioane de metri pătrați în acest an, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiectele anunțate până la finele lui 2020.

„Până acum, criza COVID-19 nu a schimbat planurile dezvoltatorilor de proiecte industriale și logistice, care au anunțat cel puțin 600.000 metri pătrați spații noi în acest an”, mai arată compania de consultanță imobiliară.

German
Citește articolul precedent:
Închide