Kaufland deschide un nou magazin în Sovata și se implică în susținerea comunității

Retailerul Kaufland România inaugurează marți, 15 decembrie, magazinul permanent din stațiunea balneoclimaterică Sovata, județul Mureș, rețeaua națională ajungând astfel la un număr de 138 de unități.

„Deși a fost un an plin de provocări, compania și-a continuat planurile de investiții în România, alocând 300 de milioane euro, direcționate cu precădere spre achiziția de terenuri, modernizarea magazinelor existente, tehnologii noi, expansiune și construcție. Aproximativ 80 de locuri de muncă sunt create de Kaufland în cadrul acestui magazin, ce sprijină dezvoltarea economiei locale”, se arată într-un comunicat al retailerului. 

Magazinul din Sovata, cel de-al 10-lea hipermarket permanent deschis de companie în anul calendaristic 2020, are o suprafață totală de peste 5.400 metri pătrați, din care peste 3.000 de metri pătrați sunt destinați spațiului interior de vânzare. Parcarea oferă 232 de locuri, din care 9 pentru persoane cu dizabilități, 7 pentru părinți și 12 rasteluri pentru biciclete.

Deschis inițial în 2017 sub un format estival, magazinul Kaufland din Sovata a funcționat temporar pe timpul verii, fiind amenajat într-un cort. Ca urmare a succesului în rândul clienților, Kaufland a transformat formatul de magazin într-unul permanent și își așteaptă clienții la aceeași adresă, precizează compania.

Magazinul este dotat cu o vitrină cu servire asistată pentru produse proaspete într-un format extins, de 22 de metri, precum și raioane de legume fructe, brutărie, produse congelate, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și drogherie, iar în exterior și cu un punct Grill, unde clienții pot găsi mâncăruri gustoase, gata preparate.

Clienții vor avea acces la opt case de marcat standard, din care una dedicată persoanelor cu dizabilități și alte patru case express tip self-service.

Magazinul este prevăzut și cu o galerie comercială, ce oferă o zonă de Food Court, cu restaurant cu mâncare gătită, precum și o farmacie, un magazin cu produse naturiste și o casă de schimb valutar.

„Pentru a fi alături de comunitate, odată cu această lansare, Kaufland România donează Casei de Copii Sfântul Ioan din Sovata suma necesară pentru achiziția unui autoturism, pentru a facilita transportul în siguranță a copiilor. În plus, copiii vor primi și cadouri de Crăciun, prin sprijinul acordat de companie Fundației Sfântul Francisc”, potrivit sursei citate. 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 138 de magazine în România.

 

German
Citește articolul precedent:
Închide