Retailerul Kaufland România a anunțat că oferă un bonus de 1,6 milioane euro echipelor sale ,,din linia întâi”, din magazine și depozite, și că introduce plata imediată a orelor suplimentare efectuate în această perioadă, conform criteriilor interne.

„Sunt deosebit de recunoscător echipelor noastre, în aceste zile de grea încercare pentru o lume întreagă. Sunt mândru de implicarea colegilor mei și le mulțumesc pentru eforturile ieșite din comun, unele dintre ele care poate nu se văd cu ochiul liber. Înțelegem rolul pe care îl avem în această perioadă și vom continua să fim alături de echipele noastre din linia întâi cu tot sprijinul de care vor avea nevoie”, a declarat, într-un comunicat, Marco Hößl, CEO Kaufland România.

Acesta nu este singurul demers al companiei pentru a veni în sprijinul celor a căror implicare fac posibilă buna aprovizionare a populației, Kaufland venind astfel și cu măsuri de sprijin pentru partenerii săi, precizează retailerul deținut de grupul german Schwarz.  

Pentru a proteja angajații mai vulnerabili, compania a decis ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și gravidele să intre în concediu plătit, dacă doresc.

În magazine, Kaufland a introdus măsuri suplimentare de protecție a angajaților, care includ dotarea caselor de marcat cu geamuri de protecție, cu dispensere cu dezinfectant gratuit, mănuși de unică folosință, dezinfectarea frecventă a tuturor spațiilor comune și obiectelor de uz larg, amplasarea benzilor de semnalizare a distanței de siguranță, signalistică ce promovează mesajele de prevenție și derularea unei campanii de responsabilizare a clienților la cumpărături.

Echipele Kaufland au la dispoziție și o linie telefonică dedicată, pentru informarea corectă și completă.

„Compania se angajează să ia toate măsurile necesare pentru a proteja siguranța colegilor și a clienților, în linie cu evoluția situației actuale”, se mai spune în comunicat.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine, 132.000 de angajați în opt țări și o rețea de 127 de magazine în România.