Knauf Insulation anunță achiziția fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat

Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a grupului german Knauf, anunță semnarea contractului de achiziție a fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni, județul Mureș.

Preluarea fabricii din Târnăveni are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele în continuă creștere din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

„Achiziția fabricii din România va sprijini obiectivele de creștere ale Knauf Insulation și va oferi o capacitate suplimentară pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru soluțiile noastre de izolare în regiune”, a declarat Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, membru al Comitetului de management al grupului Knauf.

„Knauf Insulation intenționează să investească în tehnologii de ultimă oră și să modernizeze fabrica din România prin alinierea proceselor de fabricație la standardele noastre, asigurând soluții de cea mai înaltă calitate pentru clienții noștri, oferind în același timp cele mai sigure condiții de lucru posibile pentru angajați, dar și cele mai înalte standarde de responsabilitate ecologică, în conformitate cu angajamentul nostru Pentru o lume mai bună”, a completat Dominique Bossan.

Gecsat este un producător de vată minerală din sticlă cu capital integral privat, 100% românesc. Fondată în 1918 la Târnăveni, fabrica a fost de-a lungul timpului specializată în producerea diverselor articole de sticlă.

„Fiind o afacere de familie, cu Menschlichkeit (Umanitate) drept una dintre valorile noastre de bază, este foarte important pentru noi să fim un bun angajator, dar și un exemplu bun pentru comunitățile locale în care activăm. În fiecare etapă a procesului de achiziție și de modernizare a  fabricii, Knauf Insulation va lucra îndeaproape cu echipele din fabrică, comunitatea locală și autoritățile”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation România și Bulgaria.

Knauf Insulation face parte din grupul Knauf care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu peste 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020.

German
Citește articolul precedent:
Schimbări în structura de conducere Porsche Finance Group România

Porsche Finance Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de finanțare, asigurare, întreținere și mobilitate auto din România,...

Închide