Retailerul Lidl, parte a grupului german Schwarz, continuă procesul de extindere pe piața din România prin construcția unui nou centru logistic, la Roman, care va asigura aprovizionarea rețelei din zona Moldovei.

Noul sediu regional, construit în colaborare cu o firmă românească, va fi situat în localitatea Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman.

Depozitul va avea o suprafață construită totală de 44.960 mp și va deservi 50 de magazine Lidl din zona de est a țării.

Compania subliniază că un factor important în alegerea locației a fost proximitatea față de drumul european E85, ce permite eficientizarea proceselor de aprovizionare și, astfel, menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine sub 150 de kilometri.

„Depozitul de la Roman, ca de-altfel toate clădirile noastre noi, este gândit să fie o clădire sustenabilă, începând cu alegerea amplasării, ce permite eficientizarea logisticii, până la tehnologiile care vor fi folosite în timpul construcției și la cele care vor fi implementate în activitățile de zi cu zi, odată ce va deveni funcțional”, a declarat Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Deschiderea noului centru logistic va genera crearea a peste 200 de noi locuri de muncă. Fiecare angajat al depozitului din Roman va beneficia de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte patru centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea, Iernut sau Lugoj.