Lidl continuă investițiile pe piața românească și a anunțat că va inaugura joi, 4 iunie, primul magazin al rețelei din localitatea Domnești, județul Ilfov.

Noul magazin are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătrați și dispune de peste 180 de locuri de parcare. Deschiderea unității va genera crearea a peste 20 de noi locuri de muncă.

„Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună”, arată compania, într-un comunicat.

Măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer în rețeaua din România vor fi aplicate și în magazinul din Domnești. Printre acestea se numără montarea unor panouri transparente de protecție la casele de marcat, limitarea numărului de clienți care pot intra în același timp în magazin, precum și montarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă pentru clienți și dezinfectarea constantă a zonelor intens tranzitate și obiectelor expuse.

În plus, Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, publicate atât online, cât și în incinta magazinelor, precum plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere și păstrarea distanței recomandate față de alte persoane.

„În același timp, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, Lidl face apel la solidaritatea clienților pentru a respecta la rândul lor atât recomandările autorităților, cât și măsurile individuale de prevenție în timpul cumpărăturilor”, se spune în comunicat.

Retailerul deținut de grupul german Schwarz operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.