Lidl deschide primul centru logistic în zona de est a țării, în apropiere de Roman

Retailerul Lidl inaugurează al cincilea centru logistic din România în comuna Cordun, în apropiere de orașul Roman, depozitul deservind un număr de 50 de magazine din zona Moldovei.

Noul centru logistic, cu o suprafață totală construită de peste 45.000 metri pătrați, se află în proximitate față de drumul european E85, acesta fiind un factor important în alegerea locației, deoarece permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine sub 150 de kilometri și eficientizează procesul de distribuție din zona de est a țării.

„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine. Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a declarat Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România. 

Investiția a generat crearea a aproape 200 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm (Germania), este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Compania operează în prezent aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări.

În România, retailerul german are peste 6.000 de angajați, o rețea de peste 240 de magazine și cinci centre logistice.

German
Citește articolul precedent:
Germania rămâne cel mai important partener economic al României

Nesiguranța legată de evoluția mediului de afaceri umbrește perspectivele pozitive Relațiile economice româno-germane s-au intensificat în 2018. Conform publicației cu...

Închide