Retailerul Lidl își continuă extinderea rețelei din România prin deschiderea unui magazin în orașul Ploiești, pe data de 28 noiembrie.

Noul magazin, situat pe Str. 1 Decembrie 1918, are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătrați și dispune de 135 de locuri de parcare. Investiția va genera crearea a aproximativ 25 de noi locuri de muncă.

Lidl își dezvoltă rețeaua adoptând soluții pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Astfel, prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcţiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, magazinul dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică, arată compania, într-un comunicat.

„Inaugurarea continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente”, potrivit sursei citate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Retailerul este prezent în 32 de țări din întreaga lume și operează în prezent aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 6.500 în România, unde are deschise peste 250 de magazine și 5 centre logistice.