Retailerul german Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui nou magazin în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, pe data de 19 decembrie.

Magazinul, cu o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătrați, are aproximativ 30 de angajați și pune la dispoziția clienților peste 90 de locuri de parcare.

Parterul clădirii este destinat locurilor de parcare, iar etajul este alocat spațiului comercial.

„Noul magazin Lidl de pe Strada Lăcrămioarei, Nr. 2 înlocuiește unitatea care se afla la aceeași adresă, închisă în prima parte a anului 2019 deoarece nu mai corespundea standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți. Lidl optimizează în mod constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună”, arată compania, într-un comunicat.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Retailerul este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 6.500 în România, unde compania are deschise peste 260 de magazine și cinci centre logistice.