Retailerul Lidl continuă investițiile în România și va inaugura joi, 30 aprilie, un magazin nou în orașul Mioveni, județul Argeș, a transmis compania, într-un comunicat.

Unitatea are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 metri pătrați și dispune de peste 120 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde vor putea fi încărcate două mașini simultan.

„Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună. Astfel, magazinul Lidl de pe Bulevardul Dacia, Nr. 136 - 138 înlocuiește unitatea aflată pe Bulevardul Dacia, Nr. 11, care se închide pe 29.04.2020, deoarece nu mai corespunde standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți”, se arată în comunicat.

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noul magazin Lidl din Mioveni dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică, arată compania.

„Pentru că sănătatea angajaților, a clienților și a partenerilor este prioritară pentru Lidl, și în noul magazin din Mioveni se vor aplica măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer în rețeaua din România”, potrivit sursei citate.

Lidl, parte a grupului german Schwarz, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine și cinci centre logistice.