Lion’s Head Investments, un joint-venture creat între Old Mutual (Africa de Sud) și AG Capital (Bulgaria), face primii pași pe piața imobiliară din România și anunță finalizarea cu succes a achiziției proiectului de birouri clasa A Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust și Ares Management LP în zona de Nord a Bucureștiului.

Înțelegerea vizează achiziția celor două clădiri deja existente (A și B), precum și clădirea C, aflată în plin proces de dezvoltare. Primele două clădiri ale Oregon Park sunt închiriate în totalitate către chiriași precum Oracle, Deloitte, Euler Hermes sau Kepler Alten. Luând în considerare dimensiunea parcului de afaceri și prețul plătit pentru proiectul de birouri, tranzacția devine cea mai mare de până acum pe piața de profil din România, potrivit reprezentanților Lion’s Head Investments.

„Ne bucurăm că am reușit să ne extindem portofoliul și pe piața din România și vom continua să investim în regiune, atât timp cât vom identifica proprietăți imobiliare de calitate și cu prețuri rezonabile. Ne dorim să devenim un jucător regional important și să ne consolidăm portofoliul cu proiecte de birouri clasă A care oferă chiriașilor noștri o dezvoltare sustenabilă”, a afirmat Christo Iliev, Executive Chairman AG Capital și CEO of Lion’s Head Investments.

La finalizare, Oregon Park va fi cuprinde trei clădiri, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 70.000 metri pătrați.

Lion’s Head este un investitor imobiliar pe termen lung, axat pe proprietăți cu valoare adăugată în regiunea Europei de Sud-Est, fiind deja prezent în Sofia, cu Polygraphia Office Center, inaugurat în luna mai a acestui an. Proiectul are o suprafață de 35.000 mp, închiriată în întregime către companii multinaționale precum Bosch, EY, GfK, Groupama sau Poker Stars.

Megapark este un alt proiect de birouri, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 75.000 mp, achiziționat de către Lion’s Head Investments în capitala Bulgariei. Tranzacția se va finaliza în momentul în care primește acceptul autorităților de concurență.

Portofoliul Lion’s Head Investments include în prezent trei proprietăți (cinci clădiri) cu o suprafață totală de 235.000 mp de spații de birouri și o valoare totală de 310 milioane de euro.

AG Capital este un fond de investiții regional alcătuit din companii specializate în investiții și dezvoltări imobiliare, consultanță și asset management, având o prezență de peste 25 de ani în regiune.

Old Mutual Property, parte a Old Mutual Group, este unul dintre cei mai importanți investitori din Africa de Sud, cu o experiență de peste 40 de ani.