Loredana Butnaru, General Manager Miele România, preia și coordonarea Miele Ungaria

Loredana Butnaru

După 7 ani de creșteri consecutive ale business-ului Miele România, General Managerul Loredana Butnaru preia și coordonarea activității brandului din Ungaria, similar la nivel de afaceri, dar având canale de distribuție diferite și, într-o oarecare măsură, clienți diferiți.

Mandatul Loredanei Butnaru vizează implementarea unei direcții noi în strategia reprezentanței din Ungaria a celui mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, arată compania, într-un comunicat.

„Spre deosebire de România, Miele este foarte bine poziționat în retailul premium de mobilier de bucătărie din Ungaria, însă există potențial și în retailul online sau în cel propriu. Clienții Miele sunt obișnuiți să meargă fizic în magazine multibrand, de unde să își aleagă electrocasnicele. Mandatul meu este unul temporar, iar în următoarea perioadă voi implementa know-how-ul dezvoltat în cei 7 ani la conducerea Miele România, pentru a regândi business-ul din Ungaria și a-l pregăti pentru o nouă etapă”, a declarat Loredana Butnaru, în comunicat.

Miele România a finalizat luna martie cu o creștere de aproximativ 45%, în timp ce în aprilie a înregistrat un plus de 19%, rezultate generate de un mix între online și apetență a clienților pentru electrocasnice care să le ușureze viața în izolare.

„Încă de la primele semne ale crizei am înțeles că vom asista la un shift în comportamentul de achiziție al românilor și am alocat mai multe resurse pentru zona de online. A fost mutarea câștigătoare, pentru că oamenii au început să caute produse performante, dar care să le confere și un anumit grad de confort, astfel că cele mai achiziționate produse în această perioadă au fost aspiratoarele, espressoarele, accesoriile și consumabilele”, a adăugat managerul.

Showroom-urile proprii Miele din România au rămas deschise în perioada stării de urgență, cu respectarea strictă a măsurilor de igienizare și distanțare socială, precizează compania.

Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a grupului în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei.

Miele are sediul în Gütersloh/Westphalia, Germania, și este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane.

German
Citește articolul precedent:
Închide