Lufthansa Group l-a numit în luna martie pe Zlatko Zlatic în funcția de director comercial pentru România și Moldova, în locul lui Antonio Tassone, care a preluat poziția de Director Regional pentru Egipt și Africa de Nord în cadrul Lufthansa Cargo AG.

Zlatko Zlatic are o experiență îndelungată de management în cadrul companiilor aeriene. Înainte de a se reloca la București, el a coordonat operațiunile Lufthansa în Abuja (Nigeria). 

În noua poziție, acesta va coordona operațiunile comerciale și de vânzări ale companiilor aeriene din cadrul Lufthansa Group din România și Moldova.

De profesie economist, Zlatic (52 ani) și-a început cariera la Lufthansa Group în anul 2001, în funcția de Key Account Manager la Lufthansa Cargo.

Lufthansa Group oferă în prezent peste 180 de zboruri săptămânale din România către cele patru centre din Europa; Eurowings oferă zboruri din București către Düsseldorf, Austrian Airlines operează pe rutele Sibiu, Iași și București până la Viena. SWISS are o conexiune de zbor de la București la Zürich, iar Lufthansa oferă zboruri din Cluj, Sibiu, București și Timișoara spre Munchen și Frankfurt.

Lufthansa Group este cel mai mare grup aviatic din lume după venituri, precum și lider de piață în industria aviației din Europa.

Grupul este organizat în trei zone strategice: linii aeriene de tip linie, ce se concentrează pe rețeaua de destinații, companii aeriene axate pe transportul de tip point-to-point și companii de servicii.

Liniile aeriene parte din Lufthansa Group deservesc 343 de destinații în 103 țări, iar flota actuală cuprinde 763 aeronave. În anul 2018, Lufthansa Group avea aproximativ 135.000 angajați, a primit la bord 142 milioane de pasageri și a generat vânzări de aproximativ 35,8 miliarde euro.