Management, antreprenoriat și networking, la feminin. DeBizz „Lady Gala 2018” aduce un nou omagiu doamnelor din business

Numărul femeilor antreprenor din România este în creștere, independența financiară sau posibilitatea unui venit suplimentar numărându-se printre cei mai relevanți factori care determină doamnele să se dedice unei afaceri proprii. Din punct de vedere al managementului, aproximativ o treime din afaceri sunt conduse de femei, chiar dacă procentul devine semnificativ mai mic în cazul business-urilor de anvergură.

În contextul actual, de evoluție și diversificare a mediului de afaceri local, revista de business româno-germană DeBizz Magazine a organizat joi, 5 iulie, la hotelul Radisson Blu din București, a doua ediție a „Lady Gala”, un eveniment dedicat doamnelor din business și antreprenoriatului feminin.

Ediția din acest an a fost moderată de Vera Maier, șef adjunct al ADVANTAGE AUSTRIA București și atașat comercial la Ambasada Austriei din capitala României. Înainte de a se alatura echipei ADVANTAGE AUSTRIA, în 2011, ea a deținut funcții de conducere în domeniul cercetării de marketing și al industriei de retail. „Avem femei puternice printre noi și ne dorim să arătăm latura pozitivă pe care femeile o pot aduce afacerii”, a spus Vera Maier, în debutul evenimentului, care a beneficiat de o audiență formată din antreprenori, manageri și specialiști în diverse domenii.

Discuția a atins teme precum egalitatea de gen, prejudecăți, provocări și oportunități în business sau importanța networking-ului în lumea afacerilor și în diplomație, fiecare dintre speakerii invitați structurându-și intervențiile sau argumentația cu exemple din propria experiență.

Osnat Peled, speaker în cadrul evenimentului, a pus bazele organizației Business Women Forum Romania (BWFR), un spațiu destinat tuturor femeilor care vor să își dezvolte competențele în business. Prin atelierele de afaceri, evenimentele de networking și materialele informative, BWFR creează o comunitate în care doamnele din business se pot susține între ele. În prezent, organizația numără peste 1.600 de membre și are în portofoliu peste 300 de afaceri, susținute direct sau indirect. „Să fii antreprenor poate fi un pic înfricoșător. Încurajez doamnele și domnii să încerce să analizeze, să privească dincolo de suprafață. Rețineți: ne înspăimântă doar necunoscutul. Așadar, ușile sunt deschise”, a spus ea.

Din panel a făcut parte și Anca Alimănescu, country manager al lanțului de bijuterii Pandora România, una dintre cele mai extinse si importante companii de pe această piață, estimată la 50 milioane de euro. Compania condusă de Anca Alimănescu are 80 de angajați și operează direct 12 magazine, având totodată și o serie de parteneri în franciză. „Lucrează din greu, dar distrează-te din plin”, a fost sfatul ei pentru femeile care își doresc să reușească în business.

Un alt speaker al „Lady Gala 2018” a fost Connie Larkin, cu o experiență de peste 30 de ani în life coaching și executive coaching. Ea este președintele Fundației pentru Autocunoaștere și Dezvoltare Personală și a adus în România, la începutul anilor 2000, cursurile Landmark. În prezent, Connie Larkin susține cursuri de TimeMaster, Authentic Speaker Program și StressManager. „Viața înseamnă să te bucuri de tot ce faci. Acesta este lucrul cel mai de preț. Trebuie să fii responsabil în tot ce faci, pentru tot ce ai și tot ce reprezinți”, a subliniat ea.

Cristina-Dora Raiciu, șef adjunct al Secției Economice și Comerciale al Ambasadei Republicii Federale Germania la București, a pus accent pe importanța educației în formarea profesională și succesul în carieră. „Este importantă educația, învățați cât mai mult, lucrați din greu și bucurați-vă de tot ce faceți”, a fost sfatul ei.

„Încearcă să fii integru, nu face compromisuri. După ce ajungi la un anumit nivel trebuie să poți privi în urmă și să fii mulțumit de alegerile făcute”, a spus, la rândul ei, Jovana Babaca, Senior First Officer în cadrul operatorului aerian low-cost Wizz Air. Ea a obținut licența PPL (Private Pilot License) la Tuzla, în 2009. După absolvire a început școala de zbor, terminând formarea în Spania, iar la vârsta de 22 de ani a fost unul dintre cei mai tineri cadeți. În primăvara anului 2013 a făcut pregătirea pentru Airbus 320 la Tarom și a zburat pentru prima dată cu pasageri.

Panelul discuțiilor a fost completat de Dragoș Nicolaescu, cu o experiență de peste 25 de ani în diverse roluri de management, investiții și antreprenoriat. În ultimii 9 ani, el a promovat servicii de coaching pentru îmbunătățirea stilului de viață profesional și personal, îndrumând peste 200 de antreprenori în lansarea unei prime afaceri de succes și peste 50 de companii în dezvoltarea durabilă și eficientă a business-ului. „Este pentru prima dată în istoria României când femeile au posibilitatea să facă ceva mai mult decât să-și întemeieze o familie și să facă copii. Orice doamnă are șansa, fie că vrea să profite de ea sau nu, să fie antreprenor sau liber-profesionist”, a afirmat el, în finalul dezbaterii.

Panelul de discuții a fost urmat de o prezentare de modă și de o ceremonie de premiere. Doamnele premiate de DeBizz Magazine în cadrul „Lady Gala 2018” au fost Osnat Peled – pentru susținerea antreprenoriatului feminin, Sonia Năstase (country manager Nespresso România) – pentru excelență în management, Cristiana Mongol Stancu – pentru performanțe sportive și Carmen Simion (Teaha Management Consulting) – pentru excelență în administrarea afacerilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic, susținut de saxofonistul Robert Roșoga, urmat de o cină de business și networking.

German
Citește articolul precedent:
Veniturile DB Schenker din România au crescut cu 16% anul trecut, la 124 mil. euro

Furnizorul de servicii logistice integrate DB Schenker, divizie a grupului german Deutsche Bahn, a încheiat anul trecut cu venituri de...

Închide