Matthieu Turlure a fost numit la conducerea fabricii de anvelope Continental din Timișoara începând cu data de 1 august 2021, înlocuindu-l în această poziție pe Carlos Bernabé, care își încheie cei 42 de ani de activitate profesională în cadrul grupului german, urmând să iasă la pensie.

Matthieu Turlure (49 de ani) lucrează în cadrul Continental din anul 2015. Înainte de preluarea conducerii fabricii din Timișoara, el a fost director general al Continental Franța și director al fabricii Continental Anvelope din Sarreguemines (Franța), timp de șase ani.

Anterior, Turlure a lucrat zece ani la o altă companie din industria automotive, unde a condus departamentul de calitate, iar apoi a ocupat poziția de director de fabrică.

„Mă consider privilegiat să preiau poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, să iau parte la dezvoltarea continuă a acesteia și să lucrez cu echipa extraordinară de aici. Am fost impresionat de cele mai recente realizări ale unității de producție și sunt încrezător că vom continua să producem și să livrăm anvelope de calitate superioară clienților noștri, rămânând în prim-planul schimbărilor și inovațiilor din industria automotive”, a spus Matthieu Turlure.

În 20 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor și a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 37,7 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 235.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

În perioada 1999-2020, grupul german a investit circa 2 miliarde de euro în activitățile din România, unde activează cu toate cele cinci arii de activitate.