MHS Truck & Bus și Roman SA vor să producă un camion românesc la standarde nemțești

MHS Truck & Bus, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman pentru producția de platforme de transport auto multifuncționale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei României.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali.

„Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe măsură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.”, a declarat Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-român pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui semnificativ la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România, arată reprezentanții MHS Truck & Bus.

Parteneriatul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în companiile românești.

Transferul tehnologic și de cunoștințe către companiile locale pentru producerea, în România, a platformelor de transport și crearea unor subansamble complexe, va stimula, pe termen mediu și lung, dezvoltarea industriei de apărare și a componentei de mentenanță, potrivit companiei.

MHS Truck & Bus si Roman SA intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul român al Apărării Naționale pentru achiziția a aproximativ 3.300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG.

„Parteneriatul MHS-Roman răspunde nevoii de securitate națională a României în dezvoltarea de capabilități românești de producție în domeniul militar continuând, astfel, tradiția colaborării dintre Armata României și MAN. În urma cu 47 de ani, linia de producție de la «Steagul Roșu», ulterior Roman Brașov SA, a pornit cu un model diesel în baza unei licențe MAN. Grație acestei colaborări, autocamioanele de la Brașov au fost exportate în țări de pe tot globul”, mai arată reprezentanții MHS Truck & Bus.

Grupul MHS, prin MHS Truck & Bus, reprezentând de peste 11 ani brandul MAN în România, a devenit în luna iunie unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN pe plan local. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX.

German
Citește articolul precedent:
Speakeri cu experiență internațională și locală se reunesc la OPERATIONAL HR

BusinessMark va organiza, pentru al V-lea an consecutiv, evenimentul OPERATIONAL HR, pe 20 și 21 Septembrie 2018, la Hotel Radisson...

Închide