Compania germană Miele, lider în producția de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a deschis, la Timișoara, al patrulea showroom din România.

„Timișoara a fost alegerea ideală pentru amplasarea celui mai nou showroom Miele. Echipamentele noastre sunt comercializate și prin intermediul resellerilor din oraș, dar strategia noastră de extindere vizează oferirea de experiențe autentice Miele, care pot fi obținute doar prin astfel de magazine proprii. Am ajuns la al treilea showroom de tip Point, dar nu ne vom opri aici, planul pe termen lung este de a ne consolida brandul în România, iar asta înseamnă deschiderea de noi reprezentanțe, în regiunile cele mai importante ale țării”, a declarat Loredana Butnaru, directorul Miele România.

Noul showroom are o suprafață de 170 metri pătrați, investiția totală ridicându-se la 150.000 euro. Compania mai deține alte două magazine exclusive în Capitală și o unitate în Constanța, deschisă anul trecut.

Echipamentele Miele pot fi achiziționate și în magazine deschise în regim de franciză (în Sibiu, Târgu Mureș, Deva, Brașov și Cluj Napoca). Totodată, alte peste 70 de magazine specializate în mobilier high-class și rețele independente de electroIT comercializează electrocasnicele din portofoliul Miele.

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2016/17 a crescut la aproximativ 3,93 miliarde de euro, 70% din vânzări fiind realizate în afara Germaniei.

Miele, cu sediul în Gütersloh / Westphalia, are aproximativ 19.500 de angajați.