Mobilitatea urbană durabilă, în centrul preocupărilor AHK Romania

Foto: outchill / depositphotos.com

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) organizează în perioada 20-23 ianuarie 2020 la Cluj și București delegația de afaceri Mobilitate durabilă, soluții de trafic, transport public și logistică.

Proiectul va debuta la Cluj-Napoca în 21 ianuarie, aici având loc atât întâlniri cu reprezentanții Primăriei cât și întâlniri individuale între reprezentanții firmelor germane participante la proiect și reprezentanții firmelor românești din regiune interesați de colaborare în acest domeniu. 

Cele 11 firme germane participante la proiect (Bosch Engineering GmbH, CN-Consult GmbH, Deutsche Telekom, Ecobi GmbH, e-TroFit GmbH, Franken Plastik GmbH, Mosolf Gruppe, TRON Consulting GmbH&Co. KG , TX Logistik AG, Universal Transport , Voltabox AG) sunt active în domenii precum dezvoltare pentru producătorii de vehicule și motoare, dezvoltare de hardware şi software pentru trenuri, telecomunicaţii, electromobilitate şi car sharing, transformarea vehiculelor comerciale, sisteme de semnalizare, logistică și transport.

Proiectul are ca scop facilitarea pătrunderii pe piață sau dezvoltarea afacerilor de export în România pentru firmele germane și contribuția la creșterea exporturilor germane și intensificarea cooperării româno-germane în domeniile mobilitate urbană și logistică.

Clujul este de ani buni în focusul companiilor germane, acesta fiind și unul din motivele pentru care AHK România a optat și în cazul acestui proiect pentru această regiune. Delegația va fi însoțită de directorul general al AHK, Sebastian Metz, precum și de coordonatorul AHK Transsylvania Office cu sediul la Cluj, Vlad Tatu. „Dorim să extindem relațiile de afaceri în regiunea Transilvania, unde ritmul de dezvoltare este foarte dinamic. Clujul este un precursor în domeniul mobilității din România, de aceea începem această delegație aici. Vedem un potențial imens de cooperare între companiile germane și autoritățile locale respectiv companiile românești care poate contribui în mare măsură la intensificarea relațiilor economice româno-germane din regiune”, declară Sebastian Metz, director general AHK România.

 

În 22 ianuarie, în București, la hotel Intercontinental, AHK România va organiza o conferință de specialitate, dar și întâlniri individuale între reprezentanții firmelor germane participante la proiect și reprezentanții firmelor românești. 

În cadrul prezentărilor de specialitate, întreprinderile locale interesate, administrațiile publice, asociațiile și instituțiile din domeniu vor obține informații concrete privind soluțiile și performanța metodelor tehnice germane pentru domeniul mobilității. Companiile germane vor avea posibilitatea de a prezenta pe scurt publicului de specialitate detalii esențiale legate de produsele și serviciile lor, dar și potențialele domenii de colaborare. Evenimentul oferă, de asemenea, contextul pentru schimburi și discuții între participanții germani și români.

Mai multe informații despre proiect precum și formularul de înregistrare pentru companii pot fi accesate aici.

Proiectul se desfășoară în cadrul programului Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania pentru accesarea de piețe noi și cu susținerea acestuia.

 

Despre AHK România

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

 

Contact pentru presă:  Carmen Kleininger

Presă şi Relaţii Publice

Tel.: +40 21 207 91 50

Fax: +40 21 223 15 38

E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro

Web: www.ahkrumaenien.ro

German
Citește articolul precedent:
Închide