O vară plină de evenimente sub egida Zilei Naționale a Elveției 2021

Asociația Elvețiană din România, Ambasada Elveției și Camera de Comerț Elveția-România au sărbătorit Ziua Națională a Elveției la București, la Swiss House (str. Plantelor, nr. 21), duminică, 1 august 2021, începând cu ora 18.00.

Am recreat astfel, după un an de pauză, atmosfera caldă a petrecerilor noastre de vară din grădină, ne-am reîntâlnit cu prietenii noștri elvețieni și am gustat din mâncarea preferată de elvețieni.

Sărbătoarea a continuat la Brașov, pe 5 august, când The Brașov Dinner a reunit membrii Camerei noastre de Comerț, precum și prieteni asociați într-un spațiu dedicat networking-ului și comuniunii: OHMA Hotel by winsedswiss.

În data de 12 august 2021, începând cu ora 18:00, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a avut loc o recepție diplomatică organizată de Ambasada Elveției și găzduită de E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Elveției în România, în contextul Zilei Naționale a Elveției 2021. În cadrul acestui eveniment, desfășurat în Aula Magna, E.S. Arthur Mattli a vorbit despre importanța producției alimentare sustenabile și despre faptul că Elveția este unul dintre liderii mondiali atunci când vine vorba despre cercetarea în acest domeniu. E.S. Prof. Dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației din România, fost rector al USAMV și E.S. Anca Dragu, Președintele Senatului României, au punctat aspecte ale cooperării dintre România și Elveția. Prof. Dr. Răzvan Ionuț Teodorescu, rector al USAMV, a vorbit despre USAMV și facilitățile sale de cercetare. După aceasta, oaspeții s-au bucurat de o vizită ghidată la Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Alimentelor și Produselor Agricole, unde au degustat și câteva tipuri de piersici și sucuri de fructe delicioase produse de cercetătorii USAMV. Seara s-a încheiat cu o recepție în grădină, organizată la restaurantul chic Reforma 9. Întregul campus al USAMV este o minune verde de natură, știință și educație în mijlocul Bucureștiului aglomerat.

Genţiana Avrigeanu, Executive Director CCE-R

German
Citește articolul precedent:
Despre inflație, modele de creștere și drogul banilor împrumutați

Pe măsură ce economia se străduie să se redreseze după criza provocată de pandemie, cererea de materii prime, de produse...

Închide