OMNIASIG Vienna Insurance Group și-a menținut în 2019 evoluția ascendentă din ultimii ani, înregistrând o creștere de aproximativ 11% a primelor brute subscrise, la peste 1,3 miliarde lei, în vreme ce profitul brut, înregistrat conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, s-a plasat la peste 45 milioane lei.

În 2019, volumul total al despăgubirilor plătite de companie a depășit suma de 820 milioane lei.

„Și în 2019 ne-am concentrat pe susținerea cu precădere a segmentelor de asigurări non-auto, în conformitate cu strategia de dezvoltare sustenabilă, pe termen lung, a companiei. Rezultatele pozitive și evoluția stabilă din 2019 subliniază faptul că strategia noastră are efectele scontate. Totodată, pentru OMNIASIG, angajații au un rol esențial în atingerea obiectivelor de business, astfel că acordăm în permanență o atenție deosebită îmbunătățirii mediului de lucru și a condițiilor oferite acestora. Anul trecut ne-am orientat foarte mult și către segmentul de responsabilitate socială, venind în sprijinul comunității cu proiecte și acțiuni de CSR și voluntariat complexe. Pentru 2020, avem un plan de acțiune integrat, care ne va permite să ne adaptăm noului context economic generat de criza coronavirus, păstrând, în același timp și trendul nostru de dezvoltare ascendentă. Acum, la împlinirea a 25 de ani de activitate a OMNIASIG în România, angajamentul nostru pe termen lung rămâne același – de a face din performanță o tradiție, pe toate segmentele de activitate ale companiei, păstrând, totodată, preocuparea noastră constantă în a oferi produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor și cerințelor clienților noștri”, a declarat, într-un comunicat, Mihai Tecău, președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Creșterea volumului total al primelor brute subscrise a fost susținută de o evoluție solidă pe segmentele Asigurărilor de Sănătate, Property și Casco, arată asigurătorul.

Astfel, pe linia Asigurărilor de Sănătate a fost înregistrat un avans de peste 30% față de anul 2018. Pe fondul evoluției pozitive, compania a decis să dezvolte acest segment, cea mai recentă realizare fiind lansarea noii asigurări de sănătate de grup OMNI+, un concept adaptat dinamicii pieței și nevoilor clienților.

În concordanță cu strategia companiei de dezvoltare a liniilor de asigurări non-auto, s-a remarcat o tendință de creștere și în cazul asigurărilor de tip Property (Asigurările de incendiu și calamități naturale), subscrierile din 2019 majorându-se cu aproximativ 8% față de anul precedent.

„Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA) compania a înregistrat o creștere ușoară a volumului total de prime brute subscrise față de anul 2018, însumând cumulat pe cele două linii prime brute subscrise în valoare de peste 880 milioane lei. Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe segmentul asigurărilor auto, Casco si RCA cumulat, a crescut în 2019 cu aproape 20% față de anul anterior. Segmentul asigurărilor Casco a consemnat o evoluție semnificativă de peste 15%, în timp ce pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a rămas constant”, se spune în comunicat.

În ceea ce privește asigurările de asistență turistică (de călătorie), volumul subscrierilor a crescut cu peste 25% față de 2018.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai Vienna Insurance Group au grijă de nevoile de zi cu zi ale peste 22 de milioane de clienți.