OMNIASIG Vienna Insurance Group a raportat în primul semestru din acest an prime brute subscrise în valoare de peste 558 milioane lei, mai mari cu peste 9% față de perioada similară din 2017, în vreme ce profitul net, raportat conform standardelor IFRS, s-a majorat în intervalul analizat la peste 13 milioane lei.

Volumul total al despăgubirilor plătite a crescut cu peste 8% în primele șase luni din 2018, la peste 306 milioane lei.

„În prima jumătate a anului, OMNIASIG și-a menținut structura echilibrată a portofoliului (auto versus non-auto), cu scopul dezvoltării sustenabile a business-ului companiei. Creşterile înregistrate pe principalele linii de asigurare subliniază faptul că strategia noastră de dezvoltare are suces și aduce rezultatele așteptate”, a declarat Mihai Tecău, Președintele Directoratului OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Segmentul Property (Clasa asigurărilor de incendiu și calamități naturale) a crescut în prima jumătate a anului cu mai mult de 4% față de același interval din 2017.

În ceea ce privește asigurările auto, OMNIASIG a înregistrat, cumulat pe cele două linii (CASCO şi RCA) prime brute subscrise de peste 388 milioane lei. Pentru CASCO, primele brute subscrise au crescut cu peste 12%, iar pe segmentul RCA s-a înregistrat un plus de peste 4%.

„Evoluția pozitivă pe linia RCA a avut la bază o creştere a numărului de poliţe vândute, aspect corelat însă, în același timp, și cu o scădere semnificativă, ca efect al evoluțiilor din piață, precum și al modificărilor legislative de anul precedent, a primei medii la nivel de portofoliu, în comparație cu aceeași perioadă din 2017”, arată asiguratorul.

Valoarea totală a despăgubirilor plătite pe cele două linii de asigurări auto a fost de peste 278 milioane lei, cu peste 12% mai mult decât în primul semestru din 2017. Pe linia RCA s-a consemnat o creștere a ratei daunei, generată atât de scăderea primei medii, cât și de creșterea daunei medii.

OMNIASIG precizează că pe segmentul asigurărilor auto îşi menţine în continuare politica de subscriere prudentă, ceea ce asigură o structură echilibrată a portofoliului companiei.

Linia asigurărilor de sănătate a înregistrat în prima jumătate a anului o creștere puternică, în conformitate cu strategia de dezvoltare a companiei în această direcție, ajungând la o valoare de peste 5,5 milioane lei a primelor brute subscrise.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania deținută de Vienna Insurance Group (VIG) din Austria are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. Grupul austriac are aproximativ 25.000 de angajaţi și este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări.