OMNIASIG Vienna Insurance Group a fost realeasă drept asigurător pentru Romaero, companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport civile și militare, urmând să furnizeze servicii de asigurare în limita valorii de 650 milioane dolari pentru perioada 2018 – 2019.

OMNIASIG VIG furnizează servicii de asigurare pentru Romaero în cadrul poliței „Aviation  Premises, Hangarkeepers and Products Liability Insurance” (Asigurarea de răspundere față de terți – răspunderi aeronautice privind activitățile desfășurate în locațiile asiguratului, a operatorilor de hangare și pentru produsele aeronautice) din primăvara acestui an, limita anterioară de răspundere fiind de 200 milioane dolari.

„Necesitatea majorării acoperirii Romaero a survenit după semnarea unui contract de colaborare între companie și una dintre cele mai mari linii de aeronave comerciale din Europa. Astfel, din luna noiembrie, polița amintită, specifică producătorilor sau companiilor de mentenanță aeronave, ajunge la valoarea de 650 milioane de dolari pentru a acoperi valorile necesare implicate de acordul de servisare a aeronavelor tip Boeing încheiat de Romaero cu producătorul american”, arată asiguratorul.

Prin urmare, acordul încheiat cu OMNIASIG VIG permite Romaero să ofere clienților protecție la riscuri conform celor mai înalte standarde internaționale și completează pachetul de servicii dezvoltat de Romaero.

„Suntem bucuroși să putem furniza celui mai important actor din industria aeronautică din România întregul spectru de servicii de asigurare de care are nevoie pentru a performa la nivel internațional. Având în vedere complexitatea acestui parteneriat, pentru OMNIASIG VIG este un pas important în dezvoltarea liniei de servicii dedicate industriei aeronautice”, a declarat Mihai Tecău, Președintele Directoratului OMNIASIG Vienna Insurance Group.

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. Vienna Insurance Group (VIG), proprietarul OMNIASIG, este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria şi în Europa Centrală şi de Est.