OMV Petrom a anunțat o nouă descoperire de gaze în Oltenia

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunțat descoperirea unor resurse noi de gaze în imediata apropiere a infrastructurii existente în județul Vâlcea, Oltenia.

Sonda Mamu 4317 a fost forată în proximitatea zăcământului Mamu, la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri și a confirmat existența gazelor și condensatului. Datorită proximității față de infrastructura existentă, sonda a intrat în producție la sfârșitul lunii octombrie, cu un volum inițial de peste 190.000 metri cubi/zi (circa 1.100 bep/zi).

Investițiile în foraj și pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.

„Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producție cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producția lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare și activități de producție pentru a limita acest declin și pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investițiile cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut și am forat 89 de sonde noi și sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul Mamu se află în producție din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom, arată compania. Producția curentă a acestuia este de aproximativ 4.500 bep/zi. Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producția anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuințe.

German
Citește articolul precedent:
Afacerile dm drogerie markt România au avansat cu 22,3% în anul financiar 2017/2018

Retailerul dm drogerie markt România, parte a grupului german dm, a înregistrat în anul financiar 2017/2018, încheiat la 30 septembrie,...

Închide