OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 40 de benzinării din România

Foto: OMV Petrom

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 33 de stații de carburanți din rețeaua OMV și în 7 stații din rețeaua Petrom pentru a le alimenta cu energie verde și a reduce consumul de energie convențională, proiectul fiind realizat în urma unei investiții de 1,3 milioane euro.

Prin instalarea de panouri fotovoltaice, peste 10% din necesarul de electricitate a stațiilor este generat din energie solară, arată compania controlată de grupul austriac OMV.

„Avem o preocupare continuă pentru a ne reduce amprenta de carbon pe toate segmentele de activitate, inclusiv în activitățile de rafinare și de distribuție. Anul acesta am continuat inițiativele noastre prietenoase cu mediul, inclusiv instalarea panourilor fotovoltaice în stațiile de alimentare. Planul nostru este de a crește la 78 numărul de stații de alimentare dotate cu panouri fotovoltaice până la sfârșitul anului”, a declarat, într-un comunicat, Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Panourile fotovoltaice produc anual, per stație, peste 30.000 de kWh de energie verde, adică echivalentul unui consum mediu anual a 8 gospodării.

Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare stație va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de stații echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic, notează OMV Petrom.

„Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantității de emisii de carbon față de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%. În plus, OMV Petrom încurajează un comportament responsabil atât la nivel de companie, cât și la nivel individual. OMV Petrom susține proiecte de educație în ceea ce privește eficiența energetică și derulează de peste 10 ani campanii de împădurire”, se mai arată în comunicat.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârșitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

German
Citește articolul precedent:
Închide