OMV Petrom devine membru al ARIR

Alina Popa, CFO OMV Petrom, Daniela Șerban, Președinte ARIR

OMV Petrom, cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori București (BVB), din perspectiva capitalizării bursiere, devine Membru Asociat al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

ARIR a fost înființată în noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni listate, administratori de fonduri, profesioniști în relația cu investitorii și consultanți.

„Suntem mândri să ne alăturăm ARIR. Fiind printre primele companii listate din România cu un departament de Relații cu Investitorii (IR), am fost pionieri în ceea ce privește comunicarea și implicarea în piața de capital și ne dezvoltăm continuu activitățile din zona de IR. Suntem încrezători că dialogul în cadrul ARIR va ajuta la răspândirea celor mai bune practici de comunicare și guvernanță corporativă și va facilita dezvoltarea unui cadru legislativ în domeniul piețelor de capital mai prietenos pentru investitori. Nu în ultimul rând, prin eforturile noastre comune de a dezvolta piața locală de capital, sperăm să contribuim semnificativ la îmbunătățirea percepției investitorilor asupra României și la progresul spre atingerea obiectivului de a trece de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă”, a declarat, într-un comunicat, Alina Popa, CFO OMV Petrom.

OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu activitate pe întregul lanț valoric al energiei: de la explorarea și producția de țiței și gaze, până la rafinare și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrică, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice.

„În doar 6 luni de la înființare, ARIR atrage un nou membru valoros, cu repere puternice de guvernanță corporativă și comunicare cu investitorii. Asocierea cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari companii românești, ne onorează și întărește comunitatea de profesioniști în relația cu investitorii. Eforturile de creștere a transparenței companiilor listate devin vizibile. Tot mai multe companii listate la bursă au început să se conformeze cu noile criterii ale metodologiei de evaluare a comunicării companiilor listate, notele finale vor fi publice la începutul anului următor pentru fiecare companie”, a spus Daniela Șerban, Președinte ARIR.

OMV Petrom se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Electrica, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast și Transelectrica.

German
Citește articolul precedent:
DB Schenker a încheiat anul trecut cu venituri de 130 mil. euro în România, mai mari cu 6%

Furnizorul de servicii de transport și logistică DB Schenker, deținut de grupul german Deutsche Bahn, și-a majorat anul trecut veniturile...

Închide