OMV Petrom a finalizat construcția a două stații de tratare a gazelor, o investiție totală de peste 130 mil. euro

OMV Petrom a finalizat lucrările de construcție la două stații noi de tratare a gazelor, la Burcioaia (județul Vrancea) și la Mădulari (județul Vâlcea), proiecte lansate în 2013, care au necesitat investiții totale de peste 130 milioane euro.

Unitățile, prin care se procesează circa 7,5% din producția de gaze a OMV Petrom în România, vor permite livrarea de gaze în sistemul național de transport la presiuni de până la 40 de bari. Dacă s-ar folosi doar pentru încălzire, producția anuală de gaze procesată la Burcioaia și Mădulari ar putea acoperi necesarul pentru 330.000 de locuințe, precizează compania controlată de grupul austriac OMV.

„Proiectele Burcioaia și Mădulari ne permit să procesăm gaze la o capacitate de până la 2 milioane de metri cubi standard pe zi și să livrăm gaze în sistemul național de transport, la presiuni ridicate. În plus, ele prelungesc durata operațiunilor de producție pe zăcăminte mature, deoarece noile stații pot prelua gaze la presiuni reduse”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

Investițiile au presupus construirea de conducte pentru preluarea gazelor de la zăcăminte, construirea stațiilor pentru uscarea, comprimarea și măsurarea gazelor, precum și infrastructura necesară pentru conectarea la sistemul național de transport.

Lucrările de construcție de la cele două proiecte au însumat aproximativ 1,3 milioane de ore muncă, fără incidente, conform companiei.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 800 de benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

German
Citește articolul precedent:
Nemții de la Xella se extind în România prin achiziția grupului Macon

Grupul german Xella a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, pentru...

Închide